Společnost SAP představila Business Intelligence OnDemand – webové řešení pro analýzu firemních dat

[Tisková zpráva] Řešení je v základní verzi zdarma a je tak dostupné i nejmenším podnikům

SAP Business Intelligence OnDemand představuje sadu nástrojů a postupů, pomocí kterých lze analyzovat existující podniková data – shromážděná například v excelových tabulkách nebo jiných dokumentech – a získat tak cenné informace pro správné rozhodování. Řešení je dostupné ve formě internetové aplikace na adrese bi.ondemand.com a nevyžaduje žádnou instalaci ani implementaci do podnikového IT prostředí. V základní verzi je k dispozici zdarma a je tak dostupné pro nejširší okruh firem. Do prostředí BI OnDemand je možné nahrávat data v různých formátech, včetně nejběžnějších kancelářských dokumentů. BI OnDemand je plnohodnotným pomocníkem pro přípravu reportů a analýz, modelování budoucího vývoje, sledování tržeb, ziskovosti i dalších klíčových firemních ukazatelů.

Podle výzkumu společnosti Gartner používalo v roce 2009 některé řešení Business Intelligence jen 28 % firemních zaměstnanců z těch, kteří by mohli jeho přínosů využít a zvýšit tak efektivitu své práce. Podniková praxe přitom potvrzuje, že řada firem nemá dobrý přehled o tom, jak efektivní jsou jednotlivé činnosti, oddělení nebo pracovníci. Vyhodnocování firemních dat (jako jsou třeba tržby nebo ziskovost) obvykle probíhá periodicky, což ale v dnešní ekonomicky náročné době nestačí – data jsou zapotřebí ihned.

Mezi výhody řešení SAP BI OnDemand patří nulové pořizovací náklady, možnost okamžitého použití a také možnost přistupovat k němu odkudkoliv. Kromě běžného počítače lze pro přístup využít i mobilních zařízení, jako jsou smartphony či tablety.

Mobilita je užitečná a trendy
Snaha o maximální zpřístupnění dat z podnikových informačních systémů na mobilních zařízeních je trendem, který potvrdil nedávný výzkum společnosti SAP ve Spojeném království, jehož se zúčastnilo přes dvěstěpadesát firemních CIO. Z jeho výsledků vyplývá, že v současnosti je 71 % informačních systémů umístěných u zákazníka, tedy on-premise, 17 % je využíváno jako on-demand řešení a 13 % funguje na mobilních zařízeních. Respondenti však očekávají, že do roku 2015 podíl mobilních řešení vzroste na 21 %, v případě on-demand řešení na 28 %. Širšímu využívání mobilních řešení výrazně napomáhá rozvoj nových technologií, jako je hardwarová akcelerace, sloupcové databáze nebo in-memory computing.

O společnosti SAP
SAP je největším světovým poskytovatel aplikačního softwaru pro podniky a organizace všech velikostí. Subjektům působícím ve více než 25 oborech umožňují řešení SAP být nejlépe řízenými organizacemi svého druhu. Společnost SAP má více než 95 tisíc zákazníků ve 120 zemích a její akcie jsou obchodovány na několika světových burzách – včetně Frankfurt Stock Exchange a NYSE – pod kódovým označením „SAP“. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala téměř 900 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

Portfolio SAP BusinessObjects mění způsob fungování organizací prostřednictvím propojení lidí, informací a podnikání. Díky otevřeným řešením, která pracují v heterogenních prostředích a v oblastech jako jsou „business inteligence“, řízení informací, řízení výkonnosti firem a kontrola, řízení rizik a dodržování standardů, umožňuje portfolio SAP BusinessObjects organizacím každodenně uskutečňovat jejich vytýčené strategie. Více informací najdete na www.sap.com.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla