SAP nově nabízí zákazníkům výběr ze dvou úrovní podpory

[Tisková zpráva] Nově dostupné verze podpory zohledňují různá ekonomická kritéria firem

Společnost SAP představila nový globálně dostupný program podpory zákazníků. Firmy kdekoli na světě nyní mohou volit mezi standardní a pokročilou úrovní podpory svých informačních systémů, které zohledňují různá ekonomická kritéria jednotlivých firem. Díky této podpoře „na míru“ poskytované ze strany SAP budou zákazníci schopni zjednodušit nákladovou strukturu, lépe plánovat rozpočtové výdaje a snižovat provozní náklady.

„Nový program podpory je přímou reakcí na četné diskuse, které vedeme se zákazníky a uživateli po celém světě,“ prohlásil Léo Apotheker, generální ředitel společnosti SAP. „Vzali jsme v úvahu zpětnou vazbu i podnětné návrhy zákazníků a vytvořili jsme model zohledňující rozdílné potřeby firem.“

Stávajícím i novým zákazníkům SAP je umožněna volba mezi dvěma úrovněmi podpory, včetně přechodu z jedné úrovně na druhou u již uzavřených (nezřídka dlouhodobých) kontraktů:

• SAP Standard Support udržuje IT prostředí zákazníka aktuální a stabilní, tj. zahrnuje pravidelné updaty systému, řešení nastalých problémů, poskytování vědomostní báze či řízení kvality. Firmy mohou využívat rovněž doplňkové služby, jako je SAP MaxAttention nebo SAP Safeguarding.
  • SAP Enterprise Support představuje proaktivní, velmi pokročilý způsob podpory informačních systémů. Disponuje obdobnými funkcemi jako SAP Standard Support, ale navíc se zaměřuje na zajištění kontinuity podnikání, zlepšení podnikových procesů, ochranu investic a redukci celkových nákladů na provoz. Významně pomáhá zvyšovat efektivitu a minimalizovat výpadky systému. Podporu zajišťuje organizační jednotka SAP Active Global Support (AGS), která zákazníkům zprostředkovává rozsáhlou vědomostní bázi a přístup ke standardům i tzv. „nejlepším postupům“.

„Zákazníci vždy vítají možnost volby, a my jim tímto vycházíme vstříc,“ uvedl Mike Stoko, ředitel SAP User Group Executive Network (SUGEN).

„V případě naší společnosti je zřejmé, že přechod ze standardní úrovně podpory na komplexnější SAP Enterprise Support znamená správný krok, zejména díky přínosům plynoucím ze zaměření na nižší provozní náklady a kontinuitu podnikání,“ doplnil Peter Rathfelder, člen představenstva firmy Endress+Hauser InfoServe.

Společnost SAP zároveň oznámila, že u většiny stávajících kontraktů na poskytování podpory prostřednictvím SAP Enterprise Support zůstanou poplatky pro letošní rok na úrovni roku 2009. U zákazníků, jejichž poplatky jsou v současné době pod úrovní roku 2009, se však jejich úroveň může zvýšit v souladu s jejich smlouvami.

O společnosti SAP
SAP je největším světovým poskytovatel aplikačního softwaru pro podniky a organizace všech velikostí. Subjektům působícím ve více než 25 oborech umožňují řešení SAP být nejlépe řízenými organizacemi svého druhu. Společnost SAP má více než 86 tisíc zákazníků ve 120 zemích a její akcie jsou obchodovány na několika světových burzách – včetně Frankfurt Stock Exchange a NYSE – pod kódovým označením „SAP“. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala přibližně 900 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

Více informací najdete na www.sap.com.

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu