SAP oznamuje finanční výsledky za třetí čtvrtletí 2007

[Tisková zpráva] Praha – 18. října 2007 - Společnost SAP dnes oznámila finanční výsledky za třetí čtvrtletí letošního roku. Firma v tomto období zvýšila celosvětově tržní podíl mezi dodavateli aplikačního softwaru o 3,5 procenta na současných 27 procent.

Příjmy z prodeje softwaru a služeb byly ve třetím čtvrtletí 2007 ve výši 1,74 miliardy eur, v meziročním srovnání a při konstantním kurzu to znamená růst o 16 procent. Prodej softwaru dosáhl ve třetím čtvrtletí 715 milionů eur a rostl o 15 procent ve srovnání se stejným obdobím roku 2006. Celkové příjmy společnosti činily 2,42 miliardy eur, což představuje růst o 13 procent.

„Těší mě, že můžeme oznámit další silný kvartál, ve kterém jsme dosáhli dvojciferného růstu zisku ze softwaru a služeb ve všech regionech a zvýšili jsme tržní podíl mezi ostatními dodavateli aplikačního softwaru,“ řekl Henning Kagermann, CEO, SAP AG.

Mezi hlavní události druhého čtvrtletí roku 2007 patří uzavření smlouvy s belgickým Ministerstvem financí. Významné je oznámení analytické firmy Gartner, že SAP je mezi lídry Magického kvadrantu v oblasti portálových řešení, ERP, CRM a SCM.

SAP v České republice ve třetím čtvrtletí pokračoval v úspěšném poskytování softwaru, poradenství a služeb organizacím ve veřejné správě. K novým zákazníkům SAP z veřejné správy se přidalo Město Brno. Druhé největší město v České republice si pořídilo nový informační systém.