SAP umožňuje fotbalovým fanouškům analyzovat výsledky šampionátů za posledních 50 let

[Tisková zpráva] Nové online nástroje poskytují detailní údaje o Mistrovství světa ve fotbale

Společnost SAP představila nový internetový portál SAP 2010 Football Experience, který fotbalovým fanouškům zpestří zážitky během probíhajícího Mistrovství světa ve fotbale. Na speciálních webových stránkách mohou sledovat skóre, analyzovat zápasy či procházet úspěšnost jednotlivých týmů během posledních 50 let, nebo například zjistit, jaký tým dostal nejvíce žlutých karet. Přístup k nástrojům je po zaregistrování zdarma.

„K Mistrovství světa ve fotbale patří víc než jen aktuálně probíhající zápasy a jejich výsledky. Fanoušci rádi srovnávají výkony týmů s minulými šampionáty, diskutují o jednotlivých mužstvech i hráčích. Internetové stránky SAP 2010 Football Experience s podrobnými údaji z padesátileté historie šampionátů poskytnou mnoho námětů na dlouhé debaty o fotbalu. Navíc ukazují praktické ukázky analýzy dat a možnosti nástrojů Business Intelligence, se kterými se jinak běžní uživatelé internetu často nesetkávají,“ řekl Jakub Černý, marketingový manažer společnosti SAP ČR.

Aplikace je určena pro každého, kdo se zajímá o Mistrovství světa ve fotbale, libuje si ve statistikách a chce trumfnout své kamarády ve vědomostech. Každý zaregistrovaný uživatel může získat přehled o gólech, které na světových šampionátech padly od roku 1966, s grafickým náhledem hřiště a vyznačených míst, odkud byly góly vstřeleny. Může si zde tipovat výsledky nadcházejících zápasů a porovnat je s ostatními uživateli, či si dohledat podrobnosti o úspěšnosti jednotlivých hráčů na minulých mistrovstvích. Během zápasů si uživatelé mohou číst aktuální komentáře a být stále v obraze.

SAP 2010 Football Experience zodpoví uživatelům mimo jiné i tyto otázky:

• Ze kterého postu nejvíce hráči skórují?
  • Jaký bude pravděpodobný výsledek zápasu?
  • Má pořádající země větší šanci na úspěch na šampionátu?
  • Které týmy se nejčastěji účastní finále?
  • Jaké mají jednotliví hráči předchozí zkušenosti s mistrovstvím svě­ta?
  • Je ve fotbalové brance místo, ve kterém má brankář menší šanci, že chytí míč?
  • Existuje hráč či tým, který dostal výrazně více žlutých karet než ostatní?

O společnosti SAP
SAP je největším světovým poskytovatel aplikačního softwaru pro podniky a organizace všech velikostí. Subjektům působícím ve více než 25 oborech umožňují řešení SAP být nejlépe řízenými organizacemi svého druhu. Společnost SAP má více než 97 tisíc zákazníků ve 120 zemích a její akcie jsou obchodovány na několika světových burzách – včetně Frankfurt Stock Exchange a NYSE – pod kódovým označením „SAP“. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala přibližně 900 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

Portfolio SAP BusinessObjects mění způsob fungování organizací prostřednictvím propojení lidí, informací a podnikání. Díky otevřeným řešením, která pracují v heterogenních prostředích a v oblastech jako jsou „business inteligence“, řízení informací, řízení výkonnosti firem a kontrola, řízení rizik a dodržování standardů, umožňuje portfolio SAP BusinessObjects organizacím každodenně uskutečňovat jejich vytýčené strategie.

Více informací najdete na www.sap.com.