SAPCON kupuje stoprocentní podíl ve společnosti AGFIT

13. 7. 2010

[Tisková zpráva] Strategická investice do české firmy zabývající se poradenstvím v oblasti IT se specializací na řešení SAP posílí pozici silného hráče na českém trhu. Majitel a zakladatel společnosti AGFIT očekává od spojení se společností SAPCON další růst. SAPCON nyní nabízí řešení pro chemický a potravinářský průmysl.

Praha, 12. července 2010 – Společnost SAPCON a.s. ohlásila akvizici stoprocentního podílu v české společnosti AGFIT a.s., která nabízí klientům z řad velkých a středních firem poradenské služby zaměřené na IT a SAP. SAPCON touto strategickou akvizicí potvrzuje svůj dlouhodobý zájem o český trh a upevňuje svou základnu pro růst. Společnost SAPCON je součástí skupiny itelligence AG.

„Rozsáhlé znalosti společnosti AGFIT v oblasti poradenství a licencování informačních systémů v kombinaci se zkušenostmi společnosti SAPCON s implementacemi řešení SAP, širokým spektrem podpůrných služeb pro SAP a odhodláním udržovat pevné vztahy s klienty posílí naši pozici silného hráče na českém trhu. Máme tak skvělé předpoklady pro budoucí rozvoj,“ poznamenal Rajmund Pavla, generální ředitel společnosti SAPCON – člena itelligence Group.

Zákazníky společnosti AGFIT jsou velké a středně velké firmy podnikající v chemickém a potravinářském průmyslu a v zemědělství. AGFIT se svými klienty udržuje dlouhodobé vztahy a je jejich preferovaným dodavatelem všech služeb souvisejících se systémy SAP.

Tato akvizice umožní společnosti SAPCON poskytovat řešení SAP a související poradenství širší základně zákazníků a urychlit očekávaný růst. Ředitel a zakladatel společnosti AGFIT Dan Bureš bude i nadále působit na řídící pozici ve společnosti SAPCON – člena itelligence Group.

Dan Bureš, ředitel společnosti AGFIT, uvedl: „Jsme nyní schopni nabízet nové a rozšířené služby a skupina itelligence přidá naší distribuci další hodnotu.“

SAPCON působí na českém trhu od roku 2005. Aktuálně ve společnosti působí 40 zaměstnanců, kteří generují roční obrat ve výši 5 milionů euro. Od roku 2008 je SAPCON součástí skupiny itelligence AG, předního mezinárodního poskytovatele ucelených služeb k řešením SAP. Akvizicí společnosti AGFIT, jejíž obrat činí 2 miliony euro, se firma SAPCON rozroste o dalších 18 zaměstnanců.

O společnosti itelligence
SAPCON je členem itelligence Group, což je jeden z předních mezinárodních poskytovatelů ucelených služeb k řešením SAP. Zaměstnává více než 1 650 vysoce kvalifikovaných zaměstnanců v 19 zemích a pěti regionech (Amerika, Asie, západní Evropa, východní Evropa a Německo/Rakousko) a realizuje komplexní projekty řešení SAP pro více než 3 000 zákazníků po celém světě. V roce 2006 získala společnost itelligence v Německu status zlatého obchodního partnera v rámci programu SAP PartnerEdge™; ve Spojených státech dosáhla téhož statusu v roce 2007. Služby společnosti na podporu řešení SAP sahají od poradenství a licencování až po outsourcing a oborově specifické implementace SAP. V roce 2009 vygenerovala společnost itelligence celkové tržby 220 milionů eur.

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: Vrátí zvýhodnění, ale výrazně omezí paušály

Vrátí zvýhodnění, ale výrazně omezí paušály

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?