21. 11. 2001

Schibsted, Telenor a Telia prodávají svůj 76% podíl ve společnosti Scandinavia Online AB firmě Eniro AB

Oslo/Stockholm, 20. listopadu 2001 – Schibsted, Telenor a Telia podepsaly dohodu o prodeji svých podílů ve společnosti Scandinavia Online AB firmě Eniro AB. Prodejní cena jedné akcie byla stanovena na 11,50 švédských korun (SEK) resp. 1,08 USD. Dohromady tyto tři společnosti vlastní 76 % akcií společnosti Scandinavia Online AB.

Rozhodnutí o prodeji akcií Scandinavia Online AB následuje po oznámení, která společnosti Schibsted, Telenor a Telia učinily 2. listopadu a která informovala veřejnost o jejich společném záměru prodat akcie této společnosti.

Dokončení prodeje, který je podmíněn tím, že Eniro AB získá více než 90 % akcií Scandinavia Online AB, se očekává do konce letošního roku. Další informace o veřejné nabídce společnosti Eniro AB naleznete v oznámení společnosti Eniro AB vydaném v souvislosti s nabídkou, kterou firma učinila zbývajícím akcionářům společnosti Scandinavia Online AB. (viz. www.eniro.com/tem­plates/newsPa­ge.asp?id=1886).

Prodejem svého podílu ve Scandinavia Online AB získá společnost Telenor 88 milionů SEK, resp. 8,3 milionu USD. Tato částka odpovídá podílu 16,8 %. Po dokončení celé transakce předpokládá Telenor čistý zisk před zdaněním ve výši přibližně 20 milionů norských korun (NOK), neboli 2,23 milionu USD. Prodej nebude mít žádný dopad na ostatní aktivity společnosti Telenor.

O společnosti Telenor

Norská společnost Telenor – jeden z nejvýznamnějších telekomunikačních operátorů ve Skandinávii – působí v mezinárodním měřítku v oblasti mobilní komunikace, Internetu, v komunikačních službách založených na protokolu IP, satelitních službách a placených televizních službách.

V České republice je Telenor vedle své regionální kanceláře (Country Office) plně nebo částečně zastoupen následujícími společnostmi:

Telenor Česká republika, s.r.o. – poskytuje satelitní řešení zahrnující sítě VSAT určené pro bankovní a finanční instituce, státní a veřejnou správu, obchodní řetězce, podnikové sítě, dále satelitní mobilní služby, broadcasting pro přenos a distribuci RTV signálu, Business TV, TV pro uzavřené skupiny uživatelů a další širokopásmové služby.

Nextra Czech Republic, s.r.o. – nabízí mnoho internetových a telekomunikačních služeb založených na internetovém protokolu (IP). Kromě mezinárodní konektivity, zahrnuje její produktové portfolio jak hlasové a domácí služby, tak i komplexní řešení virtuálních privátních sítí (VPN).

Telenor Networks, s.r.o. – operátor, který zajišťuje řešení „poslední míle“ prostřednictvím sítě Fixed Wireless Access ve frekvenčním pásmu 26 GHz.

DCIT, s.r.o. – nabízí široké spektrum služeb spojených s ICT (vývoj softwaru, konzultační služby, informační audity, spolupráce na řízení projektů, certifikaci ISO 9001). Stěžejní softwarový produkt společnosti DCIT používají dvě české a tři britské televizní stanice.

V případě zájmu o další informace prosím kontaktujete:

Dag Melgaard
Telenor ASA – Chief Press Spokesman
Tel.: +(47) – 22 77 85 90
Mob: +(47) – 901 92 000

Hana Boháčová
Telenor CR – Country Office
Tel: 02/ 96 355 111
hana.bohacova@te­lenor.com

Daniela Beranová
Herald Communications
Tel: 02 / 24232650
beranova@herald-pr.cz

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

120na80.cz: Jmelí je více léčivé než jedovaté

Jmelí je více léčivé než jedovaté

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání