Sdílení a zabezpečení dat v rámci domácí sítě

[Tisková zpráva] ASUS představil domácí server TS mini, který slouží ke správě dat, streamování digitálního obsahu a lepšímu využití domácích sítí. Na server si mohou uživatelé ukládat fotky, hudbu, videa a jakákoli další data z počítačů a dalších zařízení v domácnosti.

Data jsou soustředěna na jednom místě, čímž je usnadněno jejich ukládání, sdílení a zabezpečení v rámci domácí sítě nebo na dálku prostřednictvím internetu. TS mini je vybaven procesorem Intel Atom a až 2 GB paměti DDR2. Pracuje na platformě Microsoft Windows Home Server a dále se vyznačuje podporou Gigabit Ethernet, šesti USB porty a dvěma porty eSATA. Zařízení disponuje až 4 TB úložné kapacity a dalšími 500 GB on-line.

Zálohování a obnovení dat
TS mini, který funguje jako centrum pro správu dat, je schopen denně automaticky zálohovat data až z 10 počítačů. V případě nutnosti mohou uživatelé snadno obnovit svá data nebo připojit své počítače on-line a nahrát poslední informace uložené na TS mini.

Pohodlné sdílení dat v rámci domácí sítě i vzdálený přístup
TS mini usnadňuje uživatelům streamování fotek, videí a jiných dat do různých zařízení v rámci domácí sítě – například televizí, počítačů nebo herních konzolí. Uživatelé, kteří se nachází mimo domov, mohou využít funkci Vzdálený přístup a připojit se k TS mini přes svůj osobní účet Windows Live. Kromě toho mohou prostřednictvím tohoto on-line připojení také streamovat hudbu a data.

Vysoká úložná kapacita a možnost uložení dat na webu
TS mini poskytuje možnost uskladnění dat na webu až do kapacity 500 GB, a to na rok zdarma. Uživatelé díky tomu mohou rozšířit svoji úložnou kapacitu nebo synchronizovat zálohování on-line. Dále lze ukládat rozsáhlé peer-to-peer soubory přímo do úložiště dat na webu a hostovat soubory, ke kterým je možné připojit se přímo ze sociálních sítí typu Facebook a Twitter.

Rozšířený přístup k datům a správě souborů
TS mini slouží jako pohodlná správcovská konzole, která sdružuje data z různých zdrojů. Se svými šesti USB porty a dvěma porty eSATA umožňuje TS mini uživatelům přímé zálohování dat a synchronizaci či správu souborů různých zařízení.

Jednoduchý monitorovací systém
Připojením IP kamer k TS mini si mohou uživatelé doma snadno nastavit vlastní monitorovací systém. Když se například nacházejí mimo domov, mohou online sledovat aktuální dění nebo nahrávky záznamů z domácího monitorovacího systému.

Úspora energie
Ve spánkovém režimu využívá TS mini 24,5 W, během provozu stoupá jeho spotřeba na 27,9 W. Server je tedy vhodný pro každodenní nepřetržitý provoz datového centra.

Asus Home Server

Parametry mohou podléhat změnám bez předchozího upozornění. Pro další informace navštivte prosím stránky www.asus.com

O společnosti ASUS
Společnost ASUS je přední společností nové éry digitálních technologií, do jejíhož portfolia patří notebooky, netbooky, základní desky, grafické karty, optické mechaniky, stolní počítače, servery, bezdrátová řešení, mobilní telefony a síťová zařízení. Díky více než deseti tisícům zaměstnanců na celém světě a špičkovému týmu pro výzkum a vývoj nových technologií dosáhly výnosy společnosti za rok 2008 celkově 8,1 miliard amerických dolarů. Společnost ASUS již 12 let nepřetržitě figuruje v přehledu nejúspěšnějších světových společností časopisu Business Week „Info Tech 100“.

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna