Šéf společnosti T-Systems Reinhard Clemens se připravuje na růst v Evropě – obchod na klíčových trzích mají rozvinout noví vrcholoví manažeři.

[Tisková zpráva] Po Německu sází generální ředitel T-Systems Reinhard Clemens na nové vrcholové manažery i v zahraničních dceřiných společnostech T-Systems. Personální otázky jsou součástí restrukturalizace T-Systems. Tato divize Deutsche Telekomu se v budoucnu soustředí na poskytování služeb v oblasti informační a komunikační techniky zhruba čtyřem stovkám velkých zákazníků. „Naši zákazníci kladou důraz především na mezinárodní služby“, uvedl Clemens, „proto chceme posílit především naše dceřiné společnosti v zahraničí.“

K poslední změně vedení dochází ve Francii. T-Systems France bude od 1. ledna 2009 řídit Dr. Rolf Werner (37). Francouzská dceřiná společnost pečuje o velké zákazníky jako EADS/Airbus, BNP Paribas, Rio Tinto Alcan, Societé Génerale a o pobočky velkých automobilek jako Daimler a Vokswagen.

„Nadále očekáváme růst obchodních aktivit na mezinárodních trzích“, zdůrazňuje šéf T-Systems Clemens. Obrat obchodů T-Systems v zahraničí se v prvních třech čtvrtletích roku 2008 vyvíjel pozitivně a vzrostl o 5,4 procenta. Clemens chce však víc. „Na klíčových evropských trzích nastoupíme s čerstvým nasazením. Pro náš evropsky orientovaný podnik je velký růstový potenciál v příštích letech právě v Evropě.“

Před Francií byli již nově jmenováni šéfové národních organizací ve Španělsku, Velké Británii a v Belgii. T-Systems v Belgii řídí Ralf Nejedl, který doposud v rámci T-Systems odpovídal za evropský systém satelitní navigace Galileo a za celkový rozvoj mezinárodního obchodu v západní Evropě. Společnost T-Systems ve Velké Británii vede Sam Kingston. Kingston dříve zastával vedoucí funkce v Oracle UK, EDS a UNISYS. Na významném trhu na iberském poloostrově převzal řízení T-Systems Iberia Charles Peyra, kterýbyl předtím šéfem marketingu španělského T-Systems.

„Pro mne a trh je důležitá zdravá kombinace vrcholových manažerů z vlastních řad“, odůvodnil Clemens nové obsazení pozic. „Se silným týmem dosáhneme našeho cíle být pro naše zákazníky preferovaným poskytovatelem.“

O T-Systems
T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby zahrnující systémovou integraci, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky.V roce 2007 činily výnosy společnosti přibližně 2,7 miliardy korun.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky. Skupina má přes 56.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2007 činily přibližně 12 miliard eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetové stránce www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.

DigiZone.cz: R2B2 a Hybrid uzavřely partnerství

R2B2 a Hybrid uzavřely partnerství

DigiZone.cz: Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla