Server Fujitsu PRIMERGY RX900 S1 vytvořil světový rekord v benchmarku TPC

9. 12. 2010

[Tisková zpráva] Dvojice přístrojů Fujitsu se umístila mezi prvními třemi servery s nejlepším výkonem v testu TPC-E

Praha, 7. prosince 2010 – Společnost Fujitsu oznámila, že organizace Transaction Processing Performance Council (TPC) zařadila dva servery Fujitsu do první světové desítky z hlediska výkonnosti prokázané v benchmarku TPC-E. Model PRIMERGY RX900 S1 dosáhl v tomto hodnocení dokonce na pozici nejvýkonnějšího serverového systému a řešení PRIMERGY RX600 S5 se jako nejlepší čtyřsoketový server umístilo celkově na třetí příčce. Podle žebříčku TPC-E jsou servery Fujitsu PRIMERGY nejen nejvýkonnější na světě, ale mají rovněž nejpříznivější poměr ceny a výkonu v první desítce.

Nedávno uvedený server Fujitsu PRIMERGY RX900 S1,(1) který dominuje žebříčku TCP-E, představuje vysoce škálovatelný osmisoketový server určený pro montáž do skříně. Tento rackový model poskytuje spolehlivou základnu, na niž mohou firemní zákazníci nasadit centralizované kritické pracovní úlohy, které mají extrémní nároky na výkon – umožňuje totiž škálování podle potřeby bez nutnosti měnit nebo přestavovat rackové infrastruktury. Nabízí také nejkratší trasování mezi procesory, paměťovými moduly a rozhraními; výsledkem je nejvyšší výkon i rychlost připojení.

Levnější server PRIMERGY RX600 S5,(2) nejlepší čtyřsoketový a celkově třetí nejvýkonnější systém v žebříčku TPC-E, je určen pro zákazníky z řad středně velkých firem a velkých podniků. Nabízí jim obrovskou paměťovou kapacitu a ideálně se poslouží například při provozování mnoha virtuálních počítačů, podpůrných služeb databázového typu, či systémů ERP a CRM s enormními nároky na systémové zdroje.

TPC definuje typové úlohy pro zpracování tran­sakcí a databáze, které umožňují  nezávisle posoudit výkonnost moderních systémů pro zpracování online transakcí (OLTP).

„Zákazníci se snaží snižovat provozní náklady konsolidací starších dvou- a čtyřsoketových serverů nebo nahrazováním unixových serverů standardizovanými přístroji, jež poskytují větší flexibilitu a výhodnější cenu,“ řekl Richard McCormack, senior viceprezident divize Server & Solutions Business, Fujitsu America. „Zákazníkům, kteří uvažují o změně stávající serverové infrastruktury, poskytuje benchmark TPC-E nezávislé potvrzení nejen o tom, že servery Fujitsu podávají špičkový výkon, ale také jim garantuje nejlepší poměr ceny a výkonu v daném tržním segmentu.“

O typové  úloze TCP Benchmark

TPC Benchmark E (TPC-E) je novou typovou úlohou pro zpracování online transakcí (OLTP), kterou vyvinula organizace TPC. Benchmark TPC-E simuluje OLTP pracovní úlohy makléřské firmy. Soustředí se na centrální databázi, jež spouští transakce související s účty zákazníků fiktivní firmy. Přestože model, na kterém TPC-E stojí, je makléřská firma, schéma databáze, používaná data, transakce a pravidla implementace byla navržena tak, aby široce reprezentovala moderní systémy OLTP.

O společnosti Fujitsu Limited
Společnost Fujitsu Limited (Fujitsu) je předním světovým poskytovatelem ICT řešení pro globální trh. Jeho tým tvoří přibližně 170 000 zaměs­tnanců, kteří nabízejí přímou podporu zákazníků v 70 zemích. Fujitsu poskytuje špičkové systémy a služby, nabízí vysoce spolehlivé produkty z oblasti počítačových a komunikačních řešení a vyrábí nejmodernější mikroelektronické součástky. Produkty Fujitsu vždy přinášejí nejmodernější technologie a přidanou hodnotu pro zákazníky. Sídlo společnosti Fujitsu Limited (TSE: 6702) je v Tokiu, konsolidované tržby za poslední fiskální rok, který skončil 31. března 2010, dosáhly výše 4,6 bilionu jenů (50 miliard amerických dolarů). Více informací je k dispozici na webu www.fujitsu.com

O obchodní  jednotce Fujitsu Technology Solutions

Divize Fujitsu Technology Solutions je součástí globální skupiny Fujitsu Limited a patří k předním dodavatelům IT infrastruktury na většině trhů v Evropě, na Středním východě, v Indii a v Africe. Mezi její zákazníky patří velké, střední i malé firmy, stejně jako koncoví uživatelé. Fujitsu Technology Solutions nabízí komplexní portfolio IT produktů, řešení a služeb od jednotlivých klientů až po velká datová centra, spravovanou infrastrukturu a řešení z oblasti infrastruktury-jako-služby (IaaS). Tým divize Fujitsu Technology Solutions tvoří přibližně 13 000 zaměstnanců. Další informace lze najít na webu ts.fujitsu.com/a­boutus.

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?