Servery IGNUM v pořádku

Servery IGNUM v pořádku

Praha, 14.8.2002 11:07 – IGNUM, přední poskytovatel webhostingových služeb, tímto ohlašuje, že data všech klientů jsou v naprostém pořádku a nehrozí žádné výpadky služeb, ač byly kanceláře IGNUM evakuovány z důvodu umístění v záplavové zóně. IGNUM si je vědomo jaké problémy může výpadek webhostingu nebo serverhostingu společnosti přinést, proto nabízí všem poškozeným možnost hostovat u IGNUM nefunkční domény po dobu nezbytně nutnou zdarma. Rovněž tímto IGNUM nabízí všem charitativním akcím, sbírkám a neziskovým projektům týkajících se povodní webhosting rovněž zdarma.

„Všechny servery IGNUM jsou nyní umístěné v nejmodernějším datacentru v ČR, v GTS Telehouse v Praze-Vinohradech, jsou tak mimo záplavovou zónu. V případě jakéhokoli výpadku elektrické energie je připraven záložní diesel agregát,“ říká Robert Prokeš, technický ředitel IGNUM. Všechna data klientů IGNUM jsou tak v pořádku a nehrozí žádné výpadky. „Náš předem připravený krizový plán se maximálně osvědčil a máme radost, že budeme i za těchto výjimečných podmínek schopni dodržet námi garantovanou dostupnost serverů,“ pokračuje dál Prokeš.

Jediné omezení služeb zákazníků je telefonická podpora pouze na mobilních telefonech z důvodu, že kanceláře IGNUM byly evakuovány. Jsou totiž umístěné na jednom z nejvíce zatopeném místě v Praze, na Novotného lávce.

Telefonická HOTLINE je k dispozici nonstop na číslech: 0603 111 111, 0604 111 111, 0728 032 588. Podpora zákazníků prostřednictvím emailu funguje bez problémů.

Jako pomoc všem postiženým záplavami IGNUM nyní nabízí možnost hostovat nefunkční domény na vlastních serverech. „Nechci aby toto bylo chápáno tak, že jde o záludný konkurenční boj ze strany IGNUM. Nabízíme klientům jiných ISP a poskytovatelů webhostingových služeb možnost dočasně a zdarma hostovat své nefunkční domény na dobu nezbytně nutnou přímo na našich serverech, kapacitně jsme na to připraveni. Neděláme to z důvodu potencionálního přetahování klientů, ale z důvodu, že jsme si vědomi závažnosti stoleté vody,“ říká Michal Filip, výkonný ředitel IGNUM.

Rovněž nyní IGNUM nabízí webhosting všem charitativním organizacím, sbírkám a projektům spjatými s povodněmi webhosting úplně zdarma „na doživotí“.

O společnosti IGNUM:

IGNUM je jedním z předních poskytovatelů webhostingových a serverhostingových služeb v České republice. IGNUM bylo založeno v únoru 2000 a za dobu své existence získalo více než 4.500 klientů.

Tiskový kontakt:

Jan Barta