Servodata jsou opět mezi největšími distributory Microsoftu

14. 10. 2010

[Tisková zpráva] Společnost Servodata získala i pro fiskální rok 2011 autorizaci SPLA Reseller pro největší distributory produktů Microsoftu

Praha, 14. října 2010 – Společnost Servodata a.s., přední evropský distributor komponent a infrastruktury podnikových řešení, znovu obhájila autorizaci Service Provider License Agreement Reseller (SPLAR), která náleží největším distributorům softwarových produktů společnosti Microsoft. Jde o další úspěch divize Abakus, poté co rozšířila svoje kompetence v oblasti správy softwaru Microsoft (Software Asset Management).

Status SPLAR opravňuje distributora k poskytování řešení využívajících produkty Microsoftu více uživatelům, kteří jej budou sdílet, aniž by vlastnili příslušné licence. Může přitom jít o různé, navzájem nezávislé společnosti či organizace, jejichž potřeba licencí se v čase mění. Společnost Servodata se v oblasti licenčních smluv zaměřuje především na podnikové zákazníky, veřejnou správu, školství a zdravotnictví.

„Servodata patří dlouhodobě k největším obchodním partnerům Microsoftu na českém trhu, což dokládá i obhájení autorizace SPLA Resellera,“ dodává Jan Knyttl, ředitel divize Abakus. „Společně s propracovanými distribučními modely a kompetencí pro Software Asset Management jsme schopni našim zákazníkům připravit řešení, které bude přesně odpovídat jejich aktuálním, měnícím se potřebám na licence softwaru od Microsoftu. Organizace si tak může být jistá, že i když se její požadavky na počet licencí liší, leckdy diametrálně, měsíc od měsíce, bude mít náklady spojené s používáním licencí vždy na optimální úrovni.“

Servodata drží i další certifikace, prokazujících odbornost pro návrhy řešení a implementace softwarových produktů Microsoftu. Pro informace jak nakupovat a používat software Microsoftu efektivně a v souladu s licenčními podmínkami se mohou zákazníci obracet na adresu SAM@servodata.cz.

O společnosti Servodata
Servodata jsou evropským distributorem ICT řešení s dlouhodobou specializací na oblast podnikové infrastruktury. Portfolio zahrnuje storage produkty a komponenty pro ukládání dat, bezpečnostní technologie a infrastrukturní software včetně licenční správy. Servodata patří s konsolidovaným obratem 1,267 miliardy korun v roce 2009 do první třicítky ICT společností na českém i slovenském trhu. Dynamicky se rozšiřující síť obchodních partnerů Servodat čítá více než 500 společností.

Společnost získala certifikace Systému řízení jakosti ISO 9001:2000, Systému řízení bezpečnosti informací ISO 27001:2005 i certifikaci „TAJNÉ“ udělenou Národním bezpečnostním úřadem. Servodata mají jako Value Added Distributor přímý vztah k výrobcům, spolupracují s partnerskými sítěmi dodavatelů řešení, systémových integrátorů a prodejců. Od založení v roce 1991 působí v regionu EMEA, s centrálou v Praze a pobočkou v Bratislavě.

Další informace najdete na webových stránkách www.servodata.cz.

Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC