Servodata oznamují konsolidovaný obrat za rok 2008

17. 3. 2009

[Tisková zpráva] Praha, 17. března 2009 – Společnost Servodata a.s., přední evropský distributor komponent a infrastruktury podnikových řešení, dnes oznámila svůj konsolidovaný obrat za loňský rok. Svými obchodními činnostmi a aktivitami vygenerovala Servodata za rok 2008 obrat 1,262 miliardy korun. Tato částka zahrnuje obrat skupiny Servodata, tedy včetně dceřiných společností Servodata Bratislava s.r.o., Servodata sp. z o.o. (Polsko), DataScript s.r.o. a firmy Abakus Distribution a.s. Společnost Abakus Distribution a.s. ukončila k 31. prosinci 2008 svou obchodní činnost jako samostatný právní subjekt a ke stejnému datu se stala součástí Servodata a.s. coby obchodní divize Abakus.

„Rok 2008 vnímáme jako období, v němž začal být distribuční trh v České republice pod vlivem celosvětové hospodářské situace. Pokles poptávky, který se začal projevovat již v první polovině roku, nebyl sice dramatický, přesto ve spojení s nejistotou ke konci roku 2008 způsobil, že se nám nepodařilo dosáhnout původně plánovaného obratu. Jistý vliv měla i změna našeho produktového portfolia, kdy jsme během roku investovali do několika rozvojových projektů, jejichž přínos a výsledky očekáváme právě v tomto roce. Jedná se například o rozšíření naší nabídky o řešení společnosti Quest,“ zhodnotil uplynulý rok Rostislav Jirkal, výkonný ředitel skupiny Servodata. „Předpokládáme, že právě letos, kdy bude trh pociťovat jistou stagnaci, více než kdy jindy zúročíme naše dlouholeté zkušenosti, znalosti a partnerský přístup k zákazníkům a společně s nimi využijeme tento rok k rozvoji vzájemné spolupráce, byť za ne zcela lehkých podmínek.“

V meziročním srovnání vzrostl počet aktivních obchodních partnerů o 11,5 %. Servodata tak opět potvrdila dlouholetou stabilně rostoucí pozici na trhu i status spolehlivého obchodního partnera.

Jakkoli je výhled IT trhu pro rok 2009 značně nejistý, očekává společnost Servodata mírný nárůst tržeb v řádech jednotek procent. Bude se zvyšovat zejména poptávka po řešeních, generujících přímé úspory pro provozovatele informačních systémů. Na taková řešení se dnes zásadně orientují všichni klíčoví výrobci, které společnost zastupuje, tedy firmy Hewlett-Packard, Microsoft, EMC, Red Hat a Quest. Velký důraz je přitom kladen na obchodní potenciál softwarových nástrojů.

O společnosti Servodata
Servodata jsou evropským distributorem ICT řešení a dlouhodobě se specializují na oblast podnikové infrastruktury. Portfolio zahrnuje serverové a storage produkty, komponenty pro ukládání dat, bezpečnostní technologie a infrastrukturní software včetně licenční správy. Akvizicí Abakus Distribution a.s. (od 31. 12. 2008 obchodní divize Abakus) se Servodata posunula mezi první třicítku ICT společností na českém a slovenském trhu s konsolidovaným obratem přes 1,25 miliardy korun a neustále dynamicky rozšiřují počet svých obchodních partnerů.

Společnost získala certifikaci Systému řízení jakosti (ISO 9001:2000) potvrzující nejvyšší podporu kvality nabízených produktů a certifikaci „TAJNÉ“ udělenou Národním bezpečnostním úřadem. Servodata jako Value Added Distributor mají přímý vztah k výrobcům a spolupracují s partnerskou sítí solution providerů, dodavatelů SW řešení, systémových integrátorů a prodejců. Od založení v roce 1991 působí v regionu EMEA, centrála se nachází v Praze, pobočky v Olomouci, Bratislavě a Varšavě. Další informace najdete na webových stránkách www.servodata.cz.

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují