SES ASTRA vytváří novou broadbandovou společnost

[Tisková zpráva] Praha, 16. září 2008. – SES ASTRA, součást skupiny SES (Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG), dnes oznámila vytvoření nové společnosti, která sdružuje její úspěšné broadbandové aktivity. Nová společnost ASTRA Broadband Services (ABBS) je stoprocentně vlastněnou dceřinou společností, která bude dále podporovat a rozšiřovat portfolio produktů mateřské SES ASTRA, zaměřených na dynamický trh satelitních širokopásmových služeb. Hlavní náplní nové společnosti je další vývoj a zavádění ASTRA2Connect, satelitní obousměrné vysokorychlostní internetové služby, spuštěné v dubnu 2007 na několika evropských trzích.

Vedením ASTRA Broadband Services byl pověřen nově jmenovaný výkonný ředitel (CEO) Norbert Willems, který předtím pracoval na různých manažerských postech v SES ASTRA. Do pozice finančního ředitele (CFO) byl jmenován Alessandro De Meo, také z SES ASTRA. Peter Schüler, odpovědný za prodej tohoto produktu již od zahájení služby ASTRA2Connect, se stal obchodním ředitelem (CCO) a Patrick Biewer, rovněž člen týmu ASTRA2Connect, získal novou funkci technického ředitele (CTO).

„V uplynulém roce jsme při zavádění ASTRA2Connect dosáhli ohromného úspěchu,“ řekl Ferdinand Kayser, prezident a CEO SES ASTRA. „Abychom dále podpořili dynamický vývoj této služby a pokryli náročné požadavky na různých evropských trzích, vytvořili jsme novou společnost. Ta se plně soustředí na tento slibný sektor a uspokojování rostoucího počtu zákazníků. Jsem přesvědčen, že s ABBS jsme vytvořili dokonalé centrum pro stále větší počet uživatelů našich broadbandových služeb.“

O společnosti SES ASTRA
SES ASTRA je předním satelitním systémem DTH (Direct-to-Home) na území Evropy. Flotila dnes zahrnuje 14 družic ASTRA a dvě družice SIRIUS. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby pro více než 117 milionů domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Přenáší celkem 2 295 analogových i digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. ASTRA a SIRIUS díky svým 46 kanálům ve vysokém rozlišení (HD – High Definition) přenášeným prostřednictvím satelitů dnes představují nejvýznamnější platformu pro přenos HDTV v Evropě. Družice ASTRA a SIRIUS pracují na orbitálních pozicích 19,2° vých., 28,2° vých., 23,5° vých. a 5° a 31,5° východní délky.

SES ASTRA je součástí satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG). SES je majitelem tří předních operátorů satelitních služeb na trhu, SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES NEW SKIES, jenž poskytuje celosvětové pokrytí a konektivitu. Společnost je v Evropě majitelem 90% podílu v SES SIRIUS a dále vlastní strategický podíl ve společnostech Ciel (Kanada) a Quetzsat (Mexiko). SES nabízí satelitní služby vynikající kvality prostřednictvím své flotily 38 družic rozmístěných na 25 orbitálních pozicích kolem celé zeměkoule. Další informace o společnosti SES najdete na stránkách: www.ses.com

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Lupa.cz: Co se dá měřit přes Internet věcí

Co se dá měřit přes Internet věcí

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?