Šest z deseti účastníků průzkumu upřednostnilo komunikátor značky Jabra

[Tisková zpráva] V nedávno provedeném průzkumu Sound & Design získal komunikátor Jabra SPEAK™ 410 prvenství ze čtyř testovaných produktů. Křišťálově čistý zvuk a sofistikovaný design činí z komunikátoru Jabra SPEAK™ 410 vůdčí produkt v kategorii mobilních telekonferenčních řešení.

Praha, Česká republika, 23. února 2011 – Dosud platilo, že při konferenčních hovorech museli uživatelé přijít k telefonu, namísto aby telefon přišel k uživateli. Nyní však produkt značky Jabra přináší změnu – jedná se o osobní komunikátor, který lze použít kdykoliv a kdekoliv a který nabízí kvalitu zvuku a design překonávající tradiční špičkové pevné komunikátory.

Nejlepší v testu

Klíčem k úspěšnému konferenčnímu hovoru je kvalita zvuku. Průzkum, který v lednu 2011 v Dánsku provedl mezinárodní výzkumný ústav GfK, jasně prokázal přednosti komunikátoru Jabra SPEAKTM 410 ve srovnání se třemi konkurenčními produkty, v oblasti kvality zvuku (hlasu i hudby), a jeho design dále posílil volbu tohoto produktu. Výsledky průzkumu jsou k dispozici ke stažení na stránkách www.myspeaker­phone.com

Uplatněním dvojího přístupu kombinujícího hodnocení zvuku a hodnocení designu v 60 rozhovorech uskutečněných formou sálové zkoušky tento kvantitativní průzkum odhalil, že komunikátor Jabra SPEAKTM 410 je:

JEDNIČKOU V OBLASTI KVALITY HLASU 55 % dotázaných upřednostnilo Jabra SPEAK™ 410
JEDNIČKOU V OBLASTI KVALITY HUDBY 68 % dotázaných upřednostnilo Jabra SPEAK™ 410
JEDNIČKOU V OBLASTI DESIGNU 50 % dotázaných upřednostnilo Jabra SPEAK™ 410

Konference mrknutím oka

„Dynamika pracovních procesů se rychle mění – lidé se neustále přesouvají mezi pracovními skupinami na různých místech v rámci podniku či pracují doma, v hotelu nebo dokonce na letišti,“ prohlásil Jiří Krejčí, Regional Manager Eastern Europe divize CC&O pro značku Jabra.

Cestovní komu­nikátor Jabra SPEAK™ 410 s funkcí plug-and-play dokáže uskutečnit virtuální schůzi za pouhých několik vteřin – jednoduše připojíte integrovaný USB kabel k notebooku nebo počítači a použijete klienta pro volání přes internet nebo řešení sjednocené komunikace.

Jiří Krejčí dodává: „Klíčem k úspěšnému podnikání v globálním světě je navázání spojení mezi lidmi v pohybu. Komunikátor Jabra SPEAK™ 410 pomáhá optimalizovat produktivitu tím, že umožňuje kdekoliv a kdykoliv uskutečnit konferenční hovor mezi dvěma osobami nebo v rámci malé skupiny.“

Výjimečná kvalita zvuku

Charakteristickými vlastnostmi, které zajišťují výjimečnou kvalitu zvuku komunikátoru Jabra SPEAK™ 410, jsou jedinečné širokopásmové audio společně s vysoce kvalitními reproduktory a dosahem, který uživatelům komunikátoru umožňuje jasně slyšet a hovořit i z opačného konce místnosti. Tento komunikátor má kvalitní reproduktor, a tak jej řada uživatelů používá k přehrávání hudby jako kulisy během práce. V této oblasti je rozdíl v kvalitě ještě výraznější – téměř 70 % účastníků testu zvolilo komunikátor nejlepším řešením pro přehrávání hudby a dalších 23 % jej zvolilo druhým nejlepším řešením.

Vůdčí pozice ve své kategorii

Komunikátor Jabra SPEAK™ 410 je optimalizován pro systém Microsoft®Lync™, je kompatibilní s ji­nými předními řešeními sjednocené komunikace a klienty pro volání přes internet a zajišťuje maximální zvukový komfort konferenčních hovorů uskutečňovaných přes internet.

„Díky svému křišťálově jasnému zvuku a nízké cestovní hmotnosti se komunikátor Jabra SPEAK™ 410 rychle stává upřednostňovaným cestovním konferenčním telefonem,“ uzavírá Soeren Christensen. „Komunikátor Jabra SPEAK™ 410 je dalším z řady příkladů, jak značka Jabra pomáhá odstraňovat tradiční překážky spolupráce a komunikace při globálním podnikání.“

O společnosti Jabra

Společnost Jabra je lídrem na trhu náhlavních souprav, jež lidem umožňují volně komunikovat na libovolném místě světa, a to napříč různými komunikačními platformami. Divize CC&O vyvíjí a prodává náhlavní soupravy připravené na provoz v rámci sjednocené komunikace, které se následně uplatňují především v kontaktních centrech a kancelářích. Mobilní divize se zaměřuje na náhlavní soupravy určené pro mobilní telefony a produkuje rovněž zařízení určená pro hlasitý odposlech v automobilech. Ke konci roku 2009 měla společnost Jabra, která je dceřiným podnikem GN Store Nord A/S, celkem 850 zaměstnanců. Více informací naleznete na stránkách www.jabra.com