Sestavte si svůj počítač dle vlastních představ pro práci i zábavu

[Tisková zpráva] Základní deska ASUS P5NT podporuje nové rozhraní PCI-X pro stavbu rychlejších počítačů při zachování zpětné kompatibility

Praha 22.února 2007 – ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední světový výrobce základních desek, rozšiřuje své portfolio o nový model P5NT WS, který je postaven na čipové sadě NVIDIAC55+MCP55PXE. Ta podporuje patici LGA775 pro procesory Intel Dual-core™/Quad-core™ a také režim SLI pro dvojici grafických karet NVIDIA, zapojených do slotů PCI-E x16. Rozhraní PCI-X základní desky P5NT WS poskytuje více možností pro konfiguraci systému. Uživatelé si tak mohou sami sestavit počítač dle vlastních představ pro práci v malé/domácí kanceláři nebo pro multimediální zábavu.

Kvalitní kondenzátory s tuhým elektrolytem
Základní deska ASUS P5NT WS je osazena hliníkovými kondenzátory s pevným polymerovým elektrolytem, které pomáhají zabezpečit stabilitu systému. Tyto vysoce kvalitní součásti přispívají také k celkově delší životnosti základní desky.

Nová struktura PCI-X pro vyšší výkon
Rozhraní PCI-X popisované základní desky P5NT WS představuje novější a rychlejší verzi běžného standardu PCI. Je rovněž plně hardwarově a softwarově kompatibilní s předchozími generacemi PCI. Tyto nové standardy udržují krok s rozvojem náročných aplikací využívajících například optický přenos, RAID, síťovou komunikaci, architekturu InfiniBand™, SCSI a iSCSI.

Účinný odvod tepla pomocí heatpipe
Inovativní řešení chlazení desky účinně odvádí teplo produkované integrovanými obvody do chladiče u zadních I/O portů, kde může být rozptýleno proudem vzduchu z ventilátoru procesoru nebo z přídavných ventilátorů. Tato unikátní konstrukce s heatpipe umožňuje obejít problémy spojené s poruchou ventilátoru čipové sady a snížit tak celkovou hlučnost systému. Uživatel může nainstalovat také boční ventilátor nebo pasivní chladič. Konstrukce s heatpipe je v současnosti nejspolehlivější řešení chlazení bez použití ventilátoru.

Snížení tepelné zátěže a tišší chod s osmifázovým napájením
Deska P5NT WS je vybavena také osmifázovým napájením, které snižuje zvlnění napájecího proudu a napětí, a chrání tak procesor a napájecí moduly před výkonovým namáháním. Zajišťuje tak spolehlivé napájení se stabilním proudem a napětím i při velké zátěži a přetaktování. To přispívá k delší životnosti součástí, které tak mohou pracovat při teplotě nižší až o 15 °C, než při klasickém řešení napájení. Výsledkem je tišší chod, protože pro chlazení stačí nižší otáčky ventilátoru.

ASUS AI Clock Skew – spolehlivé přetaktování
Tato užitečná funkce automaticky upravuje časování hodinového signálu paměti, aby se zlepšily možnosti jejího přetaktování o 10 až 15 %. Hodinový signál lze nastavit tak, aby byla doba předstihu/přesahu dostatečně dlouhá pro udržení stability systému.

Vyvážení výkonu a tichosti pomocí AI Gear
Funkce ASUS AI Gear dovoluje uživatelům vybírat profily pro nastavení frekvence a napětí procesoru. To umožňuje nastavit vhodný poměr mezi výkonem a tichým chodem systému. Režim High Performance je vhodný pro zpracování výkonově náročných aplikací, zatímco režim Max Power Saving minimalizuje hlučnost a spotřebu energie. Pomocí AI Gear lze tak nastavovat způsob provozu podle aktuální potřeby.

AI Nap – úspora energie a snížení hlučnosti
S funkcí AI Nap mohou uživatelé „uspat“ počítač, aniž by přerušili prováděné úlohy (například stahování souborů). S minimální spotřebou energie a hlučností pak systém pracuje tímto stylem až k znovuprobuzení počítače, které lze rychle uskutečnit stisknutím tlačítka klávesnice nebo myši.

Více informací o nové desce a dalších produktech společnosti ASUS naleznete na webových stránkách společnosti www.asus.com nebo http://cz.asus.com

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life