Siemens Enterprise Communications UC Suite 2011: efektivní spolupráce

[Tisková zpráva] Cenově dostupná, efektivní a inovativní platforma pro multimediální spolupráci umožní firmám zvýšit produktivitu a snížit náklady

S cílem snížit firmám náklady a zjednodušit spolupráci uvedla společnost Siemens Enterprise Communications na trh řešení, díky němuž se plnohodnotná mul­timediální  spolupráce stává stejně snad­nou jako odesílání  emailu. Oproti komplikovaným proprietárním řešením jiných dodavatelů je OpenScape UC Suite 2011 unikátním otevřeným systémem nabízejícím cenově dostupnou, snadno ovladatelnou a rychle implementovatelnou platformu multimediální spolupráce pro firmy všech velikostí. OpenScape UC Suite obsahuje ucelenou sadu nástrojů pro spolupráci, mobilitu, videokonference a další funkce, jež firmám otevírají bezpečnou a spolehlivou cestu ke zvyšování produktivity a razantnímu snižování nákladů.

OpenScape UC Suite zahrnuje nový robustní nástroj pro webové konference, OpenScape Web Collaboration. Tento nástroj, který lze nainstalovat na jednom serveru během jedné hodiny, umožňuje plnohodnotnou multimediální spolupráci přispívající ke zvýšení produktivity a snížení nákladů na komunikaci. OpenScape Web Collaboration nabízí „spolupráci na jedno kliknutí“, kde k přepínání mezi webem, chatem a víceúčastnickou videokonferencí stačí jediné stisknutí tlačítka myši. Vzhledem k tomu, že nástroj nevyžaduje instalaci klientských aplikací, klade minimální nároky na infrastrukturu, a obejde se bez odstávek serveru kvůli aktualizacím, je jeho implementace i správa jednoduchá a nákladově efektivní, s minimálními nároky na IT zdroje. OpenScape Web Collaboration využívá technologii společnosti FastViewer GmbH & Co, která nedávno uzavřela se společností Siemens Enterprise Communications dohodu o akvizici.

Firmy hledající cenově dostupnou platformu pro spolupráci často uvažují o levných řešeních určených pro spotřebitelský segment. Je však třeba zvážit i hlediska spolehlivosti, bezpečnosti a škálovatelnosti, tedy oblasti, ve kterých právě OpenScape Web Collaboration plně odpovídá potřebám firem. Umožňuje pokročilé kryptování, zabezpečení webových relací pomocí hesel, a v podstatě neomezenou škálovatelnost prostřednictvím kaskádované serverové architektury. Nástroj lze navíc instalovat buď přímo ve firmě nebo jako hostované řešení, jenž umožňuje větší flexibilitu a snazší správu.

„Pobočky Orlando Utilities Commission (OUC) se nacházejí na různých místech centrální Floridy a naši zaměstnanci tak museli často cestovat z místa na místo. Díky OpenScape Web Collaboration mohou snadno spolupracovat prostřednictvím sítě a plnit své úkoly odkudkoliv,“ říká Jeff Rose, ředitel informačních systémů OUC.  „Podařilo se nám zvýšit produktivitu díky eliminaci času stráveného cestováním mezi jednotlivými zařízeními, snížit cestovní náklady, a zároveň nastavit způsob komunikace, který je ve srovnání s přejížděním z místa na místo šetrnější k životnímu prostředí. Navíc v kritických situacích, kdy potřebujeme svolat krizový tým nebo skupinu klíčových zaměstnanců, je systém schopen automaticky lokalizovat a rychle propojit příslušné osoby prostřednictvím webové konference.“

OpenScape UC Suite 2011 také obsa­huje:

• OpenScape PhoneApps, nové  řešení umožňující instalaci sériově dodávaných i vlastních aplikací pro produktivitu a spolupráci na telefonech OpenStage a jejich integraci s aplikacemi OpenScape. Řešení rovněž zahrnuje sadu vývojářských nástrojů pro další individuální úpravy či vytváření nových aplikací.
  • Aktualizace k OpenScape Video, nyní s rozšířenou integrací a unifikací číslovacího plánu s produkty předních dodavatelů videokonferenčních systémů, jako je Polycom, Tandberg a Lifesize. Součástí je i interoperabilní standardizované řešení pro videokonference ve vysokém rozlišení (H.264) pro desktopové klienty OpenScape.
  • OpenScape Mobility, nyní s rozšířenou nabídkou mobilních klientů pro spolupráci, včetně verzí pro iPad a iPhone, jež doplňují stávající sadu řešení pro konvergenci pevných a mobilních sítí, WLAN, a mobilní sjednocenou komunikaci.

OpenScape UC Suite nabízí ucelenou sadu funkcí pro komunikaci a spolupráci, kterou lze rychle, jednoduše a za rozumnou cenu integrovat v jakémkoliv firemním systému sjednocené komunikace.  Splňuje požadavky firem na spolehlivost a bezpečnost a jakožto produkt založený na otevřených standardech představuje skutečnou alternativu ke komplikovaným, proprietárním řešením.

„Podniky zavádějí systémy sjednocené komunikace a spolupráce s cílem snížit náklady na komunikaci i náklady spojené s vlastnictvím systému, stejně jako zvýšit produktivitu a udržet svou konkurenceschop­nost,“ říká Melanie Turek z analytické společnosti Frost and Sullivan. „Největší hodnotu firmám přinášejí takové systémy, které jsou otevřené, rychle a snadno se implementují, a přitom jsou robustní, ucelené a bezpečné. Toto tiskové oznámení potvrzuje, že Siemens těmto požadavkům jasně rozumí.“

„Sjednocená komunikace a spolupráce umožňuje firmám zásadním způsobem zlepšit produktivitu, zvýšit výkonnost i snížit náklady. Mnozí zákazníci se však jen těžko odhodlávají vzhledem ke značně komplikovaným, nákladným a proprietárním řešením, která jsou dnes na trhu k dispozici,“ říká Chris Hummel, marketingový ředitel Siemens Enterprise Communications. „Díky OpenScape UC Suite se plnohodnotná, robustní spolupráce stává praktickou a dostupnou volbou pro všechny firmy.“

Siemens Enterprise Communications

Siemens Enterprise Communications je předním poskytovatelem komplexních řešení v oblasti firemní komunikace, zahrnujících hlasové služby, síťovou infrastrukturu i zabezpečení. Řešení založená na otevřených standardních architekturách propojují komunikační systémy s obchodními aplikacemi k zajištění maximálně efektivní spolupráce     v rámci firmy. Koncepce otevřené komunikace umožňuje zvyšovat produktivitu a snižovat náklady prostřednictvím řešení, jež se snadno instalují v existujících IT prostředích a přispívají k racionalizaci pracovních procesů. Na principu otevřené komunikace je založena i  zákaznická cesta OpenPath® zaměřená na minimalizaci rizik a efektivní implementaci sjednocené komunikace. Siemens Enterprise Communications je společným podnikem privátní investiční firmy Gores Group a koncernu Siemens a zahrnuje Siemens Enterprise Communications, Cycos a Enterasys Networks.

Další informace o společnosti Siemens Enterprise Communications a Enterasys najdete na internetových adresách www.siemens-enterprise.com nebo www.enterasys­.com