[Tisková zpráva] Siemens HiPath MobileConnect poskytuje praktické spojení pevných a mobilních sítí díky integraci duálního provozu v rámci WiFi podnikových sítí a mobilních sítí.

S jedním číslem, jednou hlasovou schránkou a širokou škálou funkcí pro IP telefonii budou mobilní podnikoví uživatelé vždy produktivní, vždy na příjmu a jednoduše v kontaktu se svými kolegy a zákazníky.

Společnost Siemens Enterprise Communications uvedla na trh řešení umožňující spojení výhod pevných a mobilních sítí pod názvem HiPath MobileConnect. Systém jednoduše integruje komunikaci v pevné podnikové síti VoIP, VoWLAN a v mobilní síti. Řešení bude jedním z hlavních exponátů představovaných na hanoverském veletrhu CeBIT na stánku č. D 37 v pavilonu 13. HiPath MobileConnect zvýší produktivitu a zkrátí reakční dobu při současném snížení nákladů na mobilní komunikaci. Je to jediné komplexní řešení, které prostřednictvím jediného přístroje nabízí jedno číslo a jednu hlasovou schránku s bezproblémovým přechodem volání mezi bezdrátovou WiFi sítí a mobilní sítí.

Řešení MobileConnect se skládá ze dvou částí. První je zařízení umístěné mezi podnikovým serverem pro IP komunikaci a sítí WLAN. Přístroj průběžně monitoruje mobilní terminály s duálním režimem a řídí hovory bez ohledu na to, zda probíhají v podnikové nebo ve veřejné síti. Prostřednictvím identifikace a výběru té nejdostupnější sítě s cílem minimalizace nákladů na mobilní telefonování tak dochází k optimalizaci nákladů na telefonní hovory. MobileConnect dále obsahuje softwarového klienta, který je umístěn v terminálu s duálním režimem a spolupracuje s MobileConnect zařízením, aby umožnil bezproblémový přechod mezi podnikovou bezdrátovou sítí LAN a mobilní ústřednou.

HiPath MobileConnect je založen na otevřených standardech a může proto spolupracovat prakticky s libovolným komunikačním serverem pro SIP IP telefonii, WLAN zařízením nebo přístrojem v duálním režimu. Siemens řešení certifikoval s komunikačním serverem Siemens HiPath 8000, bezdrátovou platformou Siemens HiPath Wireless a špičkovými přístroji pracujícími v duálním režimu. Testy s dalšími platformami a přístroji stále probíhají.

„S jedním číslem, jedním přístrojem a hladkým přechodem mezi mobilní a WiFi sítí dokáže HiPath MobileConnect snížit náklady na hovory a stále mobilnější pracovníci tak mohou být v kontaktu spolu navzájem i se svými zákazníky,“ uvedl Marcus Birkl, vedoucí prodeje HiPath Wireless ve společnosti Siemens Enterprise Communications. „Podniky tak zároveň získají lepší kontrolu nad jedinou sjednocenou komunikační infrastrukturou.”

„Podle průzkumu IDS z května 2006 se manažeři telekomunikačních společností domnívají, že zhruba 28 % z jejich zaměstnanců používá mobilní telefon jako hlavní pracovní telefon. Těchto 28 % často představuje vysokou hodnotu nákladů mimo kontrolu podniku,“ tvrdí analytička IDC Nora Freedman. „Pokud podniky chtějí svým zaměstnancům nabízet vyšší mobilitu a zároveň využívat robustní funkčnost IP komunikačních serverů, měly by se orientovat na podniková řešení typu HiPath MobileConnect. Výhodou je dosažitelnost pod jediným číslem a současně i znovu získáná kontrola nad mobilními náklady.

Fotografie Mobile Connect najdete na adrese www.siemens.cz/pres­s.

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru