Siemens oslavuje stomiliontý Gigaset

[Tisková zpráva] Společnost Siemens dnes vyrobila stomiliontý telefon Gigaset. Přístroj s označením Gigaset SL370 sjel z montážní linky továrny v německém Bocholtu. Oblíbené bezšňůrové telefonní přístroje, které jsou dnes používány v každé druhé německé domácnosti, se v bocholtské továrně vyrábějí od roku 1994 a ze společnosti Siemens činí předního světového dodavatele bezšňůrových telefonů. V České republice používá tyto telefony 300.000 zákazníků.

„Bocholt představuje výrobní a vývojové centrum a současně celosvětově klíčové místo pro prodej Gigasetů. Výroba sto miliontého Gigasetu je přesvědčivým důkazem úspěchu našich inovací a vysokých požadavků na kvalitu,“ řekl Jochen Eickholt, šéf společnosti Siemens Home and Office Communication Devices.

Od roku 1993, kdy byl představen standard DECT pro pevnou bezdrátovou telefonii, si bezšňůrové telefony udržely vedoucí pozici na trhu. V roce 1996 společnost Siemens představila první telefony se standardem DECT, které disponovaly vestavěným záznamníkem a v roce 1999 na trh uvedla první bezšňůrový telefon s funkcí hlasitého telefonování. V roce 2001 Siemens představil první model se službou zasílání SMS přes pevnou linku a o tři roky později první bezšňůrový telefon s vestavěným fotoaparátem a funkcí MMS. V roce 2006 Siemens svým zákazníkům nabídl hybridní přístroj pro pro volání po internetu i pro pevnou síť. Koncem loňského roku byl na trh uveden bezšňůrový telefon s funkcí Bluetooth, v květnu 2007 následoval Gigaset SL370 – z technického i designového pohledu špičkový přístroj, který získal ocenění za design ještě před svým uvedením na trh.

Siemens patří mezi největší globální elektrotechnické a elektronické koncerny. Společnost zaměstnává téměř 475.000 odborníků, kteří vyvíjejí a vyrábějí produkty, navrhují a instalují komplexní řešení na míru dle požadavků zákazníků a nabízejí širokou paletu služeb dle jejich individuálních potřeb. Siemens nabízí svým zákazníkům ve 190 zemích inovativní technologie a komplexní know-how. Společnost byla založena před 159 lety a působí v oblastech informace a komunikace, automatizace a pohony, energetika, doprava, zdravotnictví a osvětlení. V obchodním roce 2005/2006 (skončil 30. září 2006) firma Siemens dosáhla obratu 87 miliard EUR a čistého zisku 3,1 miliardy EUR.

Zastoupení společnosti Siemens AG v České republice bylo obnoveno v roce 1990. V současné době patří Siemens s více než 15.800 zaměstnanci mezi největší zaměstnavatele v ČR. V obchodním roce 2005/2006 vykázala skupina podniků Siemens v České republice obrat 58,6 miliard Kč. Siemens v České republice působí v těchto hlavních oblastech: automatizace a řízení, doprava, energetika, informace a komunikace, osvětlení a zdravotnictví.

Více informací najdete na internetových adresách http://www.si­emens.com a http://www.si­emens.cz.