Siemens představuje robustní datový modul

[Tisková zpráva] Společnost Siemens uvádí na trh nový bezdrátový modul EDGE pro komunikaci machine-to-machine (m2m) – Siemens AC75. Tento modul umožňuje ovládání prostřednictvím Java aplikace, je čtyřpásmový, tzn. může být použit ve všech bezdrátových sítích GSM na celém světě, a byl speciálně navržen pro průmyslová odvětví s vysokými technologickými požadavky. Modul bude na trhu od září 2006.

Model AC75 lze použít v automobilech, ve kterých jsou moduly vystaveny extrémním teplotám a mechanické zátěži. Dalšími možnostmi nasazení jsou distribuční centra logistických firem, odkud je možné prostřednictvím GSM radiově hlásit neautorizované otevření zásilek, nebo také meteorologické stanice v odlehlých oblastech, kde lze prostřednictvím datových modulů potřebná data získávat pohodlněji.

Podpora technologie Java modulem AC75 nabízí vývojářům kompletní hardwarovou a softwarovou platformu pro rychlou a snadnou implementaci aplikací. Hlavní komponenty modulu, mezi které patří výkonný procesor nebo velkokapacitní flash paměť, šetří materiálové náklady a umožňují rychlé uvedení finálních produktů na trh. Nový datový modul AC75 nabízí široký výběr rozhraní, a tak může být připojen ke všem běžným aplikacím.

„Komunikace machine-to-machine má velký tržní potenciál. Robustní modul AC75 nám otevře nové trhy a našim zákazníkům nové možnosti. Siemens je s 38% podílem na trhu vedoucím světovým dodavatelem datových modulů,“ poznamenal Norbert Muhrer, prezident oblasti Datových modulů společnosti Siemens.

Všechny datové moduly společnosti Siemens jsou vyrobeny v souladu se směrnicemi EU, které omezují použití určitých nebezpečných látek v elektrických a elektronických přístrojích (RoHS). Siemens byl prvním výrobcem, který požadavky těchto směrnic na své produkty splnil, a to celý rok předtím, než v polovině roku 2006 vstoupí v platnost.

Siemens, divize Komunikace, je jedním z největších světových dodavatelů v oblasti telekomunikací, který svým zákazníkům poskytuje kompletní portfolio inovativních řešení pro hlasovou a datovou komunikaci, zahrnující jak zařízení pro koncové uživatele, tak komplexní síťové infrastruktury pro podniky a služby pro bezdrátové, pevné a podnikové sítě. Jedná se o největší divizi v rámci koncernu Siemens, která působí ve více než 160 zemích světa. V obchodním roce 2005 (skončil 30. září) měla tato divize se 54.500 zaměstnanci obrat přesahující 13 miliard EUR. Další informace o divizi Komunikace najdete na http://www.si­emens.cz/com.

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče