Siemens uvádí na trh portfolio otevřených mobilních řešení

1. 11. 2006

[Tisková zpráva] Společnost Siemens rozšiřuje své portfolio v oblasti WLAN o produkt HiPath Wireless Manager a partnerský program „HiPath Ready“ zaměřený na otevřená mobilní řešení. Špičkové portfolio Siemens pro hlasovou komunikaci po internetu (VoIP) se tak stává základem celopodnikové mobility, zabezpečeným, škálovatelným a centrálně spravovatelným systémem, který firmám poskytuje možnost implementovat celou řadu certifikovaných mobilních řešení podnikové komunikace.

Tento otevřený přístup k mobilitě umožňuje implementaci celopodnikové strategie, založené na centrální správě mobilní firemní komunikace a bezkonkurenční bezpečnosti v sítích WLAN, a podporuje vývoj mobilních řešení, jež stimulují komerční aktivitu a urychlují rozhodovací procesy při současném snižování nákladů. Tato nová otevřená řešení a aplikační rozhraní (API) usnadňují nasazení produktů třetích stran, zaměřených na integraci mobility ve stávajících obchodních procesech.

„Náš výzkum ukazuje, že firmy hledají strategické, celopodnikové řešení, které uspokojí jejich rychle rostoucí požadavky v oblasti mobility. Řešení na úrovni aplikace již dnes nestačí,“ uvedl Eugene Signorini, viceprezident pro oblast podnikových aplikací a mobilních řešení ze společnosti Yankee Group. „Spojením svého VoIP portfolia, rozšířené WLAN infrastruktury a nabídky WiFi zařízení poskytuje Siemens základ pro podnikové mobilní systémy o odpovídajícím výkonu a spolehlivosti.“

HiPath Wireless Manager představuje novou platformu pro centralizované řízení WLAN infrastruktury. Produkt umožňuje spravovat tisíce přístupových bodů a desítky tisíc uživatelů v celém podniku prostřednictvím jediné konzole. Firmy tak nyní mohou monitorovat a optimalizovat výkon systému v rámci celého podniku pomocí vyzařovacích map, statistik, upozornění a reportů. Novým zásadním prvkem softwarového balíku HiPath Wireless Manager je Open Services Framework, podporující vývoj aplikací třetích stran, zaměřených na integraci a konvergenci hlasu, dat a videa v celopodnikových mobilních systémech.

Nový partnerský program Siemens „HiPath Ready Partner Program for Open Mobility Solutions“, který je rozšířením stávajícího certifikačního programu (HiPath Ready), poskytuje třetím stranám, jako jsou vývojářské firmy, systémoví integrátoři, či autorizovaní prodejci (VAR) a distributoři (VAD), přístup k otevřeným aplikačním rozhraním (API), která umožňují vytvářet vlastní rozšíření v rámci HiPath Wireless Manager. Tento nový partnerský program tak umožní třetím stranám vyvíjet vlastní mobilní řešení na základě svých specifických obchodních procesů. Zákazníci navíc získají jistotu, že takováto řešení splňují přísné požadavky potřebné k získání certifikace HiPath Ready.

Siemens zároveň uvádí na trh softwarový balík HiPath Wireless Convergence Software V4 pro své řídící jednotky a přístupové body WLAN. Tento software využívá unikátní architekturu Siemens Open Flexible Intelligent (OFI) switching architecture, která zajišťuje inteligentní optimalizaci směrování provozu a kvality služeb (QoS) na základě aplikačních požadavků v rámci nové platformy otevřených služeb (Open Services Framework). Tato nová verze rovněž obsahuje řadu pokročilých hlasových funkcí, vycházejících z nejnovějších technologických standardů, včetně zvýšené kvality přenosu hlasu (TSPEC), snížené spotřeby energie a prodloužené doby provozu na baterie u bezdrátových zařízení (UAPSD), a funkce inteligentního roamingu (QBSS), zvyšující kvalitu hovorů.

Výše uvedené přírůstky v rodině Siemens HiPath spojují mobilní, telefonní a IT komunikaci na bázi standardizované technologie, která umožňuje snadnou integraci v obchodních procesech.

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání