Siemens vybuduje novou vysokorychlostní síť společnosti T-Com

[Tisková zpráva] Společnost Siemens dodá vybavení pro novou širokopásmovou síť společnosti Deutsche Telekom, která díky přenosovým rychlostem až 50 megabitů za vteřinu (Mbps) zajistí dostatečnou kapacitu i pro aplikace náročné na šířku pásma, jako je televizní vysílání.

T-Com, divize pevných sítí společnosti Deutsche Telekom, plánuje počáteční investice do výstavby nové vysokorychlostní sítě ve výši 500 milionů eur. Projekt počítá s využitím technologie VDSL2 (Very Fast Digital Subscriber Line), která je pokročilou verzí v současnosti populární technologie DSL. V první fázi bude síť pokrývat deset německých měst. Siemens jako významný partner společnosti T-Com do projektu dodá vůbec první plně standardizované systémy VDSL2 na světě. Síťové komponenty z produktového portfolia Siemens Surpass umožní společnosti T-Com nabízet koncovým zákazníkům prvotřídní televizní signál v nevyšší kvalitě včetně video služby po DSL linkách.

„Prostřednictvím našeho portfolia Surpass nabízíme síťovým operátorům snadno a efektivně spravovatelné infrastrukturní systémy i příležitost provozovat atraktivní trojkombinaci služeb (triple play), tj. vysokorychlostní internet, špičkové komunikační služby a zábavu v jednom," uvedl Christian Unterberger, ředitel oblasti Pevných sítí společnosti Siemens. „Rozhodnutí T-Com implementovat naše řešení je důkazem toho, že se naše strategie v oblasti širokopásmových řešení ubírá správným směrem."