Siemens získává mezinárodní designérskou cenu za SIP telefon OpenStage

[Tisková zpráva] Společnost Siemens Enterprise Communications získala jedno z nejprestižnějších ocenění iF product design award 2007 za SIP telefon OpenStage. Siemens se prosadil vůči 163 jiným produktům v kategorii spotřební elektroniky/telekomunikací, přičemž telefon OpenStage byl jedním ze dvou takto ohodnocených kancelářských telefonů.

Mezinárodní Forum Design Hannover (iF) pořádá čtyři ze světově nejznámějších designérských soutěží: iF product design award, iF communication design award, iF design award china a iF material award. iF bylo založeno roku 1953 a je jedním z nejstarších designérských středisek v Evropě, které se zaměřuje na přínosy designu v dialogu mezi obchodem a průmyslem.

V tomto roce vybralo iF 756 účastníků z 2 292 uchazečů o cenu iF product design award. Mezi hodnotící kritéria patřily kvalita designu, řemeslné zpracování, inovace, přívětivost k životnímu prostředí, funkčnost, ergonomie, bezpečnost i hodnota obchodní značky.

„V soutěži, jako je iF product design award, jsou návrháři a organizace povzbuzováni ke kreativitě, samostatnosti a preciznosti řemeslného zpracování,” řekl Egon Babst, porotce ceny iF a výkonný ředitel u Wellis AG, švýcarského výrobce nábytku. „Soutěživá povaha akce proto hraje zásadní roli při neustálém zvyšování úrovně produktového designu.”

IP telefony OpenStage byly vyvíjeny spolu s designafairs GmbH Mnichov a sjednocují intuitivní uživatelskou nápovědu i mnoho počítačových funkcí v revolučně novém designu. Řada telefonů OpenStage obsahuje dotykové kolečko, tzv. TouchGuide, které umožňuje snadný přístup k nabídkám uživatelského rozhraní. Pomocí TouchSlideru lze ovládat hlasitý odposlech, stejně jako regulovat hlasitost vyzvánění a hlasitost v reproduktoru. Předem nastavitelná a programovatelná dotyková tlačítka nabízejí snadný přístup k často používaným aplikacím a funkcím, jako je adresář, hlasová schránka, konference či zkrácená volba.

Kromě toho přinášejí telefony OpenStage poprvé na pracoviště hardwarové řešení na bázi otevřené komunikace. Pomocí Session Initiation Protocol (SIP) integrují pevnou, mobilní i IP komunikaci tak, aby poskytovala nové funkce pro konference a volání, jako např. vstup do konference, řízení volání z pracoviště, volání na bázi zjišťování přítomnosti a další. Telefony rovněž podporují kompatibilní aplikace jiných výrobců prostřednictvím technologie na bázi standardů, jako např. Java, HTML, WML a XML, a slouží tak jako centrální rozhraní pro každodenní podnikové obchodní aplikace.

„Vyhrát cenu iF product design award je pro Siemens nesmírná čest,” řekl Thomas Zimmermann, COO, Siemens Enterprise Communications. „Cena znamená uznání naší filozofie otevřené komunikace a ukazuje nám, jak mohou naši zákazníci spojením uživatelského komfortu, funkčnosti a atraktivního designu snadno a efektivně komunikovat.”

Více informací a nové fotografie telefonu OpenStage naleznete na: www.siemens.cz.

DigiZone.cz: Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life