SIP telefony Aastra a Asterisk Open Source PBX vytvořily silný tým

6. 11. 2009

[Tisková zpráva] PRAHA, 5. listopadu 2009 – Společnost Aastra Technologies Limited, (“Aastra”), globální dodavatel podnikových komunikací, oznámila nabídku sady XML aplikací s otevřeným zdrojovým kódem (open source), které jsou kompatibilní s veškerými systémy na bázi Asterisk + FreePBX. Cílem nabídky je poskytnout zákazníkům uživatelsky přívětivější programování telefonního systému a terminálů.

Ohlášené XML skripty včetně dokumentace jsou poskytovány pro Trixbox CE, PBX in a Flash, AsteriskNOW a Elastix. XML skripty umožňují snadný přístup k pokročilým funkcím a posouvají SIP telefony Aastra na přední místo v oboru.

Příkladem pokročilých funkcí je Plug and play instalace s automatickým vyhledáváním serveru Asterisk a nastavením služeb pro jednotlivé uživatele. Dále obsahují vizualizační funkce displeje, jako je předání hovoru (Call Forward), řízení konference, hlasová pošta (Voicemail), přepínání mezi denním a nočním režimem, adresářové služby (Asterisk, Microsoft Exchange) či informace o dostupnosti uživatele (Presence information).

Před několika měsíci Aastra rozšířila svou úspěšnou rodinu SIP telefonů Aastra 675×i o dva nové základní modely 6730i a 6731i. Ty jsou navržené pro snadnou integraci a použití s veškerými IP systémy společnosti Aastra, ale i jinými certifikovanými řešeními, jako například Digium Asterisk Business Edition. Aastra je certifikovaným partnerem společnosti Digium („Digium Premier Interoperability Partner“), přičemž se dlouohodobě orientuje na otevřené standardy.

Vídeňská univerzita aplikovaných věd FH Campus Wien – jedna z nejrozsáhlejších instalací systému Asterisk v Rakousku
„Vídeňská technická univerzita FH Campus Wien provozuje od počátku letošního semestru zřejmě nejrozsáhlejší instalaci systému Asterisk v celém Rakousku,“ říká Horst Schönkirsch, ředitel IT služeb. „Provozujeme více než 260 SIP telefonů Aastra a stále rozšiřujeme nabídku funkcí našeho telefonního systému. Díky velkému displeji a terminálům s podporou XML je možné nasadit prakticky jakoukoli aplikaci. Důvod, proč se univerzita rozhodla právě pro SIP telefony značky Aastra, je jejich strukturované a srozumitelné ovládání kombinované s vynikající zvukovou kvalitou i v režimech hands-free.“

Otevřené standardy jsou základem budoucího úspěchu
„Otevřenost je klíčovým prvkem strategie Aastra,“ vysvětluje Frederic Boone, manažer společnosti Aastra pro střední a východní Evropu. „Díky této otevřenosti umožňuje Aastra lepší součinnost mezi různými prvky komunikačních systémů. Tím pomáhá ve vytváření flexibilnějších a dokonalejších řešení a zároveň chrání investice zákazníků do budoucna.“

Více na: www.aastratele­com.com (Solutions / IP Telephony / XML Interface).

O společnosti Aastra
Aastra Technologies Limited, (“Aastra”) je globální společnost v segmentu podnikových komunikací. Globální centrála společnosti se nachází v kanadském Concordu. Aastra vyvíjí a dodává inovativní komunikační produkty a aplikace pro podnikovou sféru. Globální obchodní aktivity společnosti Aastra zahrnují více než 50 milionů instalovaných linek po celém světě a přímou i nepřímou přítomnost ve více než 100 zemích. Aastra se zaměřuje výhradně na podnikové komunikace a nabízí jedno z nejucelenějších portfolií řešení unified communications, jež jsou individuálně přizpůsobena požadavkům zákazníků. Portfolio produktů zahrnuje funkčně bohaté telefonní systémy pro malé a středně velké firmy, velká, škálovatelná řešení pro velké korporace, integrovaná řešení mobility a call centra, a také široký výběr terminálů. Díky zaměření na otevřené standardy Aastra umožňuje podnikům komunikovat a spolupracovat efektivněji. Více informací o společnosti lze nalézt na http://www.aas­tra.com

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí