SKYPE OHLAŠUJE NEOMEZENÉ MEZINÁRODNÍ VOLÁNÍ, DÍKY NĚMUŽ MŮŽETE BÝT V KONTAKTU S VÍCE NEŽ TŘETINOU OBYVATEL NA CELÉM SVĚTĚ

[Tisková zpráva] … volejte bez starostí, za nízké sazby a v kteroukoli denní i noční dobu – pro žádný z levných měsíčních paušálů nemusíte uzavírat dlouhodobé smlouvy…

Praha, 21. dubna 2008 – Společnost Skype dnes oznámila zavedení neomezeného* volání – nyní je možné být v kontaktu s více než třetinou obyvatel na celém světě díky nabídce nových předplacených služeb pro volání. Nové tarify jsou prvním případem, kdy společnost Skype nabídla jediný, pevný tarif pro mezinárodní hovory na pevné linky ve 34 zemích.

Pro nové tarify není nutné uzavírat dlouhodobé smlouvy. Volat můžete kdykoli si budete přát – během dne nebo v noci, kterýkoli den v týdnu. Ode dneška si můžete vybrat jeden ze tří typů tarifů – od neomezeného volání na pevné linky v zemi, kterou si zvolíte, až po pevné linky v 34 cílových zemích na celém světě.

Viceprezident a generální ředitel společnosti Skype Stefan Oberg řekl: „Pro Skype se jedná o naprosto přirozený krok. Společnost Skype byla založena na principu zpřístupnit bezplatné hlasové i video hovory lidem na celém světě. A nyní díky tomuto našemu kroku může celá komunita uživatelů Skype být v kontaktu s přáteli a rodinami, které ještě na Skypu nejsou. Naše tarify poskytují lidem snadnou a bezproblémovou volbu, jak a kdy se budou se svými blízkými chtít spojit.“

Stefan Oberg pokračuje: „Pokud například žijete v Londýně, můžete za pouhých 2,95 € měsíčně volat své babičce v Polsku kdykoli budete chtít, povídat si bez přerušení až šest hodin a ani trochu se netrápit tím, kolik vás to bude stát. Vaše babička přitom nemusí o Internetu vědět vůbec nic. Jednoduše využijete paušálem předplacenou službu a můžete volat – ona jen zdvihne sluchátko. A pokud jsou vaši přátelé a rodina rozptýleni po celém světě, můžete s kýmkoli z nich mluvit za pouhých 8,95 € za měsíc. Když zkombinujete tři vlastnosti poskytované zdarma, díky nimž si Skype získal svou oblibu – od zasílání okamžitých zpráv přes konferenční hovory až po video hovory – a připojíte k nim naše nové tarify, je obtížné najít lepší alternativu.“

Na celém světě používá Skype více než 309 miliónů lidí, a to nejrůznějšími způsoby – ať se již jedná o pravidelné každotýdenní video hovory se sestrou v Paříži nebo posílání okamžitých zpráv kamarádovi z koleje v Tokiu anebo hovory s obchodním partnerem za oceánem.

Podrobnější informace o možnosti zakoupení předplacených služeb můžete snadno získat na adrese skype.com/go/sub­scriptions. Pokud si koupíte jeden z nových tarifů na tři měsíce nebo na celý rok do 1. června 2008, získáte navíc další slevu ve výši 33%.

Zaplatíte pouze jediný paušální měsíční poplatek. Žádné skryté náklady nebo dodatečné poplatky za spojení.

Souběžně s našimi novými tarify Skype i nadále nabízí možnost zvanou „Pay As You Go“ („plaťte, co utratíte“). Vložte pouhých 10 € na svůj Skype účet a můžete volat komukoli a kdykoli budete chtít za velmi nízké ceny.

*Neomezené volání: všechna volání podléhají FUP (fair usage policy – zásadám spravedlivého využívání) společnosti Skype, které jsou stanoveny na 10.000 minut za měsíc (což odpovídá více než 5 hodinám hovoru každý den). Nevztahuje se na volání na placená, nikoli geograficky daná a jiná speciální čísla.

**Ceny jsou uvedeny bez DPH. Pro země, které patří do EU, se vztahuje 15% lucemburská DPH.