Skvělá zpráva! Skype v televizorech Panasonic bude už na jaře dostupný i v České republice

2. 2. 2010

[Tisková zpráva] Díky nové aplikaci televizor spojí rodinu a nejbližší tak jako nikdy předtím

Praha, 2. února 2010 – Dosud se před televizní obrazovkou potkávali jen členové rodiny žijící v jedné domácnosti. Brzy se ale právě televizor stane prostředkem na spojení s těmi, od kterých vás dělí stovky a tisíce kilometrů.

Společnost Panasonic a Skype totiž přinášejí nové řešení pro ještě jednodušší a pohodlnější videohovory. Už toto jaro budou moci majitelé nových televizorů Panasonic VIERA vybavených aplikací VIERA CAST využívat nejoblíbenější program pro videokomunikaci přímo z pohodlí svého gauče. Na spojení s nejbližšími už nebude nutný telefon ani počítač, postačí sáhnout po dálkovém ovladači. Rodiče žijící daleko od dětí tak uvidí své ratolesti nebo vnoučata přímo na obrazovce televizoru a budou s nimi mluvit tak dlouho, jak budou chtít.

Použití aplikace je absolutně jednoduché a zvládne ho i člověk, který Skype na počítači nikdy nepoužíval. Prostřednictvím USB portu připojíte k televizoru kameru a mikrofon a dálkovým ovládáním zahájíte hovor. Bez ohledu na to, jak daleko od televizoru se nacházíte, budete své nejbližší vidět i slyšet ještě zřetelněji než kdykoliv předtím . Díky čtyřem samostatným mikrofonům pro volající se hovoru může zúčastnit až několik lidí najednou, a běžný telefonát se tak změní v příjemné rodinné setkání se všemi, na kterých vám záleží.

„Skype bude českým zákazníkům k dispozici už na jaře 2010, a to ve všech letošních modelech televizorů VIERA CAST. A nepůjde jen o prémiové modely,“ komentuje novinku Lukáš Holub, produktový manažer Panasonic Česká a Slovenská republika, a dodává: „Videohovory prostřednictvím Skype rozšiřují náš úspěšný koncept bezplatných internetových služeb VIERA CAST. Chceme z televize udělat aktivního společníka pro celou rodinu a zpřístupnit tak možnosti internetové zábavy i těm, u kterých počítač stále vzbuzuje respekt. Díky jednoduchému ovládání to zvládne i starší generace.“

Služba Skype se do televizoru nainstaluje automaticky bezplatně hned po tom, jakmile bude zpřístupněná. Při prvním použití stačí zadat svoje přihlašovací údaje nebo si vytvořit nový účet. Mikrofony zachytí čistý zvuk i ze vzdálenějšího místa, takže uživatel nemusí stát před obrazovkou, aby jeho blízký zřetelně rozuměl, co si říkají. V případě volání mezi dvěma televizory VIERA potěší videohovor v HD rozlišením 1282×700 a dokonale čistým zvukem, který je srovnatelný až lepší než ze sluchátek. Telefonáty prostřednictvím Skype budou bezplatné.

VIERA CAST – internet v televizi jednoduše a pro každého
Panasonic už minulý rok vybavil svoje televizory funkcí VIERA CAST, která vám zprostředkuje nejpopulárnější internetový obsah. Stisknutím jediného tlačítka získáte přímo z pohodlí obývacího pokoje bezplatný a okamžitý přístup do kompletního archivu oblíbené stanice TV NOVA, na populární videoserver YouTube či další oblíbený portál Picasa. Sportovním fanouškům VIERA CAST umožní přístup ke sportovnímu zpravodajství a strhujícím videím stanice Eurosport. Mimo to máte vždy po ruce týdenní předpověď počasí, informace o dění ve světě či zprávy z burzy. Panasonic už nyní připravuje další rozšíření atraktivního obsahu. Přibudou sociální sítě, např. Twitter, stejně jako lokální obsah.

O společnosti Panasonic
Panasonic Corporation je světovým leaderem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, obchodních a průmyslových aplikací. Společnost sídlící v japonské Ósace vykázala za finanční rok končící 31. březnem 2009 čisté konsolidované tržby ve výši 7 770 miliard japonských jenů (zhruba 78,4 miliardy amerických dolarů). Akcie společnosti jsou obchodovány na burzách v Ósace, Nagoji a New Yorku (NYSE: PC). Více informací o společnosti a značce Panasonic najdete na internetových stránkách http://panaso­nic.net.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení