Sloane Park uzavírá rok 2006 s nárůstem

[Tisková zpráva] Sloane Park, přední český kabelový operátor, uzavírá rok 2006 jako rok růstu. Podle prvních odhadů překročí jeho letošní obrat loňský o více než 35%. Hlavní změnou je počet aktivních bodů předání služby (POP) z čísla 73 v roce 2005 na letošních 103.

Praha – 18. prosince 2006 – Rokem růstu lze označit z pohledu společnosti Sloane Park rok 2006. Firma zprovoznila dalších 30 POPů a tím dosáhla celkového čísla 103 aktivních bodů předání služby. Díky tomu lze hovořit nejen o 100% přítomnosti v českých a moravských krajských městech, ale již o celoplošném republikovém pokrytí. Sloane Park na své páteři meziročně zvýšil datové toky o 100% do zahraničí a dosáhl tak téměř 1Gbps. Do českého internetu se datový tok zvýšil 5× a dosahuje nyní více než 1Gbps. Tím se zařadil mezi největší české internetové operátory a mezi čistě velkoobchodními společnostmi obsadil první příčku.

„Naše síť je v tuto chvíli opravdu národní telekomunikační páteří. Podle odhadů obsluhujeme prostřednictvím našich partnerů více než 350.000 uživatelů internetu po české republice formou dodávky internetové konektivity,“ říká Martin Hruška, předseda představenstva společnosti Sloane Park. „Tento počet nás zavazuje k stálému zkvalitňování a zrychlování služby. Poptávka našich zákazníků po nových službách nás motivuje k rozšiřování portfolia, které dnes mimo konektivity do internetu zahrnuje i telefonování (VoIP), přenos televizního vysílání (IPTV) či videa (VoD). Naší velkou výzvou do budoucna je zahušťování aktivních POPů sítě a pak hledání nových optických tras do nepokrytých oblastí. Těch je bohužel stále dost a tak si leckde na naši nabídku budou muset počkat. Naše orientace v dalších letech bude nejen na páteřní dálkové trasy, ale chceme se podílet na budování optických vedení po městech s vyvedením až do domů. Tam vidíme budoucnost našeho růstu.“ “ dodává Martin Hruška.

„Páteřní síť Sloane Park, je dnes největší sítí, zaměřenou výhradně na podporu obchodu partnerů. Její hlavní předností je vysoká bezpečnost optických tras díky zakruhování. Také použití technologií a produktů je pestré. Nabízíme služby jak na páteřní CISCO Ethernet síti, tak na SDH či DWDM.“ doplňuje Lubomír Otec, technický ředitel Sloane Park,“ Právě fakt, že jsme schopni nabídnout řešení na více technologických platformách je často pro naše klienty rozhodujícím faktem při výběru dodavatele páteří. Uspokojíme téměř všechny potřeby operátorů co se rychlosti, technologie a bezpečnosti týká. V příštím roce nás čekají práce na posílení sítě s ohledem na poptávku po nových multimediálních službách. Plánujeme výrazné zahuštění naší DWDM sítě a posílení kapacity i dostupnosti Ethernetové sítě.“

Lupa.cz: Co se dá měřit přes Internet věcí

Co se dá měřit přes Internet věcí

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Vitalia.cz: Zeleninové jogurty prý budou hit

Zeleninové jogurty prý budou hit

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?