Služba spolupracenadalku.cz

11. 4. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 31. března 2010 – Společnost CNC Praha, systémový integrátor v oblasti teleprezenčních řešení, audio/video konferencí a e-learningu zkráceně „týmové spolupráce na dálku“, oznámila, že spustila službu spolupracenadalku.cz, která umožnuje pracovní setkávání mnoha stran ve vysokém Full HD rozlišení. Obdobné konkurenční služby poskytují spojení v rozlišení CIF (352x288), spolupracenadalku.cz přináší dvacetinásobně vyšší kvalitu obrazu 1080p (1920x1080). Službu v této kvalitě CNC Praha poskytuje jako jediná v České a Slovenské republice.

Služba „spolupracena­dalku.cz“ umožňuje organizacím za paušální poplatek od 1000Kč měsíčně pořádání Full High Definition konferencí mnoha lokalit dle průmyslových standardů H.323/SIP, komfortní připojení PC a MAC uživatelů, nahrávání konferencí a spojení mnoha telefonních hovorů. Je vhodná jak pro pracovní schůze, tak i pro školení mnoha lokalit.

„Pod pojmem videokonference se bohužel vžilo označení pro ne příliš kvalitní přenos obrazu mluvící hlavy. Naše služba poskytuje Full High Definition kvalitu jak obrazu z místnosti, tak i souběžného přenosu obrazových podkladů, který dovoluje prezentovat například práci v návrhovém systému CAD nebo lékářsky zákrok snímaný mikroskopem.“ vysvětluje Patrick Korž, technický ředitel CNC Praha.

Každý uživatel má vytvořenou svou „jednací nebo školící místnost“, do které ostatní účastníci zavolají. Přístup účastníků z počítače je přes web stránku, telefonní účastnící volají lokální telefonní číslo a videokonferenční místnosti volají na IP adresu.

„U nás nikdo nepočítá kolik času a peněz ušetřil tím, že použil automobil místo koně, tak proč by měl vyčíslovat kolik času a peněz ušetřil při každém použití technologií pro spolupráce na dálku? Teď, když tento způsob spolupráce využívají jenom v Čechách tisíce uživatelů, je již dávno dokázané, že automobil je výhodnější než kůň.“ říká Jan Smička, ředitel Playgroundtra­vel.cz.

„Určitě jsme omezili cestování na jednání o více jak dvě třetiny, ale jak je toto číslo možné srovnávat s minulostí ? Kolik dopisů a pohlednic jste denně napsali v éře před emailem? Otázka vůbec nezní zda-li, ale jak co nejlépe tento typ služeb pro potřebu své organizace využívat.“ doplnil Smička do mikrofonu svého MACu na Balangan Beach Bali.

O společnosti CNC Praha
Společnost CNC je přední poskytovatel technologií, které umožňují týmovou spolupráci na dálku. CNC Praha byla založena v roce 1995, dnes působí na celém území východní Evropy a své služby poskytuje v souladu s certifikací ISO 9001. Společnost působí jako systémový integrátor v oblasti teleprezenčních řešení, audio/video konferencí a e-learningu. Řešení CNC využívají stovky podniků a organizací, počtem nasazených aplikací patří k vedoucím společnostem na trhu. Mezi zákazníky patří např. Rádio Svobodna Evropa , Tesco, Kofola, DHL, PPF, Škoda Auto, mnoho univerzit, Úřad Vlády, Vítkovice Steel a další.

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání