Služby NETBOX jsou nově dostupné zákazníkům z Havlíčkova Brodu

[Tisková zpráva] Brněnská společnost SMART Comp. a.s. započala dlouhodobou spolupráci s Metropolitní, s.r.o., služby NETBOX Internet, Telefon a Televize tak budou do konce tohoto roku dostupné řádově několika tisícům domácností z Havlíčkova Brodu

Brno, 26. březen 2008 – Společnost SMART Comp. a.s., provozovatel metropolitní sítě NETBOX, navázala úzkou spolupráci s havlíčkobrodskou společností Metropolitní, s.r.o., která se zabývá poskytováním telekomunikačních služeb v regionu Vysočiny a projektováním a budováním optických datových sítí.

„Společnost SMART Comp. a.s. jsme oslovili především z toho důvodu, že nabízí jako jeden z mála operátorů IPTV služby jako součást komplexního triple-play řešení. Zajištění služeb ze strany SMART Comp. a.s. nám dává zejména prostor věnovat se rozvoji samotné optické sítě.“ uvedl pan RNDr. Ing. Aleš Bacík, jednatel společnosti Metropolitní, s.r.o. a dodal: “Spolupráce přinesla i značné snížení nákladů s provozem všech nabízených služeb a zároveň zajištění maximální stability celého triple-play řešení, tedy nabízených služeb internet, telefon a televize.“

Začlenění zákaznické sítě Metropolitní, s.r.o. pod jednotnou značku NETBOX proběhlo díky stejné technologické koncepci v Havlíčkově Brodě a připravenosti celého IPTV řešení společnosti SMART Comp. a.s. bezproblémově, během jednoho měsíce. Z hlediska IPTV byla vyřešena virtualizace platforem např. informačního systému, middleware, šifrování, TV headendu atd. Z pohledu samotné sítě byla zajištěna koexistence původního řešení Metropolitní, s.r.o. zejména pro stávající komerční zákazníky a zákazníky na bezdrátových technologiích mimo oblast pokrytou optickou sítí a nového provozu NETBOX služeb.

Samotná aktivace prvních klientů služeb NETBOX proběhla začátkem března 2008. Společnost SMART Comp. a.s. zajišťuje celkový provoz všech služeb a to od marketingu, přes call centrum, až po technickou podporu. Ze strany společnosti SMART Comp. a.s. probíhá i dodávka centrálních prvků sítě, které zajišťují potřebný výkon pro všechny nabízené služby a zároveň dodávku koncových zařízení pro uživatele jako jsou domácí přepínače, hlasové brány a set-top boxy.

„Spolupráce s Metropolitní s.r.o. není pro naši společnost novým projektem. Stejným způsobem již spolupracujeme například se společností M-SOFT, spol. s r. o. z Jihlavy, do budoucna počítáme s nabídkou služeb NETBOX i v dalších lokalitách České Republiky a to ještě v tomto roce prostřednictvím vlastní výstavby sítě a zejména díky společným projektům z řad ISP.“ uvedl Marek Bukal, předseda představenstva a ředitel strategického plánování a rozvoje společnosti SMART Comp. a. s.

Lupa.cz: Co se dá měřit přes Internet věcí

Co se dá měřit přes Internet věcí

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák