SMART Comp. a. s. rozšiřuje síť nové generace a svoji platformu nabízí dalším partnerům

[Tisková zpráva] Brno, 17. února 2011 – SMART Comp. a. s., provozovatel metropolitní sítě NETBOX®, buduje vysokorychlostní sítě další generace (označované jako Next Generation Access – NGA) a do českých domácností přináší služby bez jakýchkoliv datových a rychlostních limitů. Partnery při výstavbě NGA sítí jsou jak stávající telekomunikační operátoři, tak finanční skupiny, hledající nové příležitosti ke zhodnocení svých prostředků.

Společnost SMART Comp. a. s. se v posledních letech intenzivně po­dílí na vývoji českého telekomunikačního prostředí a dnes pozoruje nevyužité pří­ležitosti nejen na fixním, ale současně i na mobilním trhu. „K využití těchto příležitostí v současné době aktivně vyhledáváme nová strategická partnerství, která umožňují jejich potenciál efektivně přeměnit nejen v dobrou investici, ale především v posílení konkurenčních výhod pro zúčastněné partnery,“ řekl Aleš Padrta, generální ředitel společnosti.

Mezi oblasti, kde SMART Comp. a. s. spatřuje nové příležitosti patří především nové směry při výstavbě tele­komunikačních sítí NGA, zejména pak v konceptech FTTB a FTTH. Mezi objekty zájmu patří také služby s využitím synergií mezi fixním a mobilním světem. Zde všude chce SMART Comp. a. s. poskytovat kvalitní služby s důrazem na atraktivní obsah ve vysoké kvalitě a jednoduché ovládání pro koncové uživatele. Cílem je umožnit partnerům využít potenciálu sítě, která technologicky převyšuje stávající metalické a bezdrátové systémy.

„Naše firma disponuje zkušeným týmem odborníků, který vyvíjí zcela unikátní telekomunikační platformu. Jsme přesvědčeni, že s ní budeme dlouhodobě udávat směr v poskytovaní služeb na trhu v České republice,“ doplnil plány společnosti Marek Bukal, předseda představenstva a ředitel strategického plánování.

V současné době je tato platforma využívána v sítích mnoha společností z růz­ných regionů ČR. Její vlastnosti a jedinečné služby využívají desítky tisíc klientů.

Společnost SMART Comp. a. s. je provozovatelem telekomunikač­ní optické sí­tě  NETBOX®  ve městech Brno, Praha, Jihlava, Havlíčkův Brod, Olomouc, Zlín, Opava a Nový Jičín. Nabízí rychlost připojení k internetu až 100 Mb/s bez omezení stažených dat. Síť NETBOX® poskytuje spolehlivé služby internetu, telefonování (VoIP) a digitální televize (IPTV) s mnoha rozšiřujícími funkcemi (VOD – videopůjčovna, PVR – videorekordér, HD – vysoké rozlišení, atp.). Služby NETBOX® jsou dostupné pro více než 100 000 domácností a firem. Další informace o společnosti a nabídce služeb NETBOX® naleznete na www.netbox.cz

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Máslo? Margarín? A co takhle sádlo?

Máslo? Margarín? A co takhle sádlo?

Podnikatel.cz: Podnikatelům dorazí varování od BSA

Podnikatelům dorazí varování od BSA

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Velká cena v Abú Dhabí: 131 ti­síc diváků

Velká cena v Abú Dhabí: 131 ti­síc diváků

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy