Společnost SMART Comp. a.s., provozovatel metropolitní optické sítě NETBOX, slaví letos 10 let od svého založení

[Tisková zpráva] SMART Comp. a.s. slaví desáté výročí od založení společnosti. Během svého krátkého působení na trhu telekomunikačních technologií se společnost zařadila mezi přední hráče poskytovatelů triple play služeb – vysokorychlostní internet, digitální televize a VoIP telefon

Brno, 6. květen 2008 – Společnost SMART Comp. a.s., provozovatel metropolitní optické sítě NETBOX, v únoru tohoto roku oslavila deset let od svého založení. V duchu oslav výročí probíhají během celého roku i změny v nabídce služeb NETBOX. Počátkem roku bylo v rámci služby NETBOX Televize zařazeno vysílání HBO Digital a proběhlo navýšení odchozí rychlosti nejvíce oblíbeného internetového tarifu NETBOX Favorite. K 1. červnu plánuje společnost SMART Comp. další výrazné navyšování rychlostí internetových služeb NETBOX, které zákazníkům umožní stahování dat o rychlosti až 15 Mb/s a do konce roku pak plánuje svým zákazníkům nabídnout zcela nový věrnostní program.

Společnost SMART Comp. začínala v roce 1998 prodejem PC sestav a jejich komponent, v roce 2000 poprvé zařadila nabídku telekomunikačních služeb, s orientací především na firemní klientelu. Výstavbu vlastní bezdrátové WiFi sítě však záhy ukončuje jakožto neperspektivní platformu do budoucna a začíná se věnovat výstavbě optických sítí na platformě ETTx, FTTx. V roce 2005 rozšiřuje nabídku služeb NETBOX mimo Brno do měst Praha a Jihlava, cílovým zákazníkem se stávají především domácnosti.

V roce 2007 společnost SMART Comp. zahájila provoz IPTV, přenos TV signálu pomocí internetového protokolu v digitální kvalitě. Obchodní značka NETBOX tak nyní nabízí komplexní telekomunikační služby, tzv. Triple play. Zrodilo se nové dynamické logo NETBOX, které svými třemi barvami vystihuje komplexní nabídku služeb Internet – Televize – Telefon, zároveň byly spuštěny nové webové stránky www.netbox.cz. V současné době využívá služeb NETBOX několik desítek tisíc zákazníků.

„Rok 2008 je pro nás velice přínosný. Služby NETBOX jsme začali nabízet v Olomouci a pomocí partnerské firmy, společnosti Metropolitní, s.r.o., jsme nabídku rozšířili i do Havlíčkova Brodu. Máme pocit, že společnost nejen že roste, ale ubírá se tím správným směrem.“ uvedl Marek Bukal, předseda představenstva a ředitel strategického plánování a rozvoje společnosti SMART Comp. a. s. a dodal: „Do budoucna plánujeme nejen rozšiřování v geografickém slova smyslu ale samozřejmě i rozšiřování samotné nabídky služeb NETBOX.“