Společnost SMART Comp. a.s. začne od 1. července 2008 ve spolupráci se společností AVONET, s.r.o. nabízet ve Zlíně služby NETBOX

28. 5. 2008

[Tisková zpráva] Brněnská společnost SMART Comp. a.s. uzavřela se společností AVONET, s.r.o. smlouvu o spolupráci, na základě které bude od 1. července nabízet domácnostem ve Zlíně služby NETBOX - vysokorychlostní internet, digitální televizi a VoIP telefon.

Brno, 27. květen 2008 – Společnost SMART Comp. a.s., provozovatel metropolitní optické sítě NETBOX, a společnost AVONET, s.r.o. uzavřely smlouvu o spolupráci při poskytování služeb elektronických komunikací. Společnost SMART Comp. a.s. bude ve spolupráci se společností AVONET, s.r.o. od 1. července v rámci společného projektu nabízet domácnostem na optické síti ve Zlíně kompletní triple play služby pod obchodní značkou NETBOX. Rozšířená nabídka služeb bude zahrnovat kromě vysokorychlostního internetu a VoIP telefonu také digitální televizi (IPTV) a bude na území Zlína do konce roku 2008 dostupná pro cca 8 000 domácností.

Domácnosti si budou moci objednat služby NETBOX samostatně nebo si vybrat některý ze 13ti zvýhodněných balíčků všech služeb s cenou již od 339 Kč vč. DPH měsíčně. Novinkou v nabídce pro Zlín bude balíček obsahující internetové připojení o rychlosti 3072/1024 kb/s (příchozí/odchozí rychlost) bez omezení množství stažených dat, hlasovou službu bez paušálu a 42 TV kanálů za zvýhodněný měsíční paušál 559 Kč vč. DPH.

Stávajícím zákazníkům AVONETu, kteří využívají tarif Internet SprintFibre SP1 (2048/1024 kb/s), bude při zachování ceny 298 Kč vč. DPH měsíčně nabídnut po omezenou dobu výhodnější internetový tarif NETBOX Optimum (3072/1024 kb/s). Noví zákazníci ve Zlíně si navíc budou moci v rámci časově omezené akční nabídky objednat samostatný TV tarif nebo vybraný balíček s internetovým tarifem NETBOX Optimum, Favorite, Perfect nebo Premium na 3 měsíce provozu za 50 % ceny. Bližší informace o nabídkách získají zákazníci na webových stránkách spolupracujících společností.

Aktivace služeb NETBOX začne probíhat od 1. července 2008, v první fázi se počítá se spuštěním služeb na sídlišti Zlín – Jižní Svahy a v lokalitě Kúty. Do webových stránek společnosti AVONET bude integrována kompletní nabídka služeb NETBOX spolu s online objednávkou a mapou pokrytí. Zákazníci ve Zlíně si tak budou moci jednoduše ověřit dostupnost služeb triple play ve svém bytovém domě.

Spolupráce je usnadněna obdobnou koncepcí budování optické sítě obou partnerů. Společnost AVONET používá v access vrstvě stejné síťové prvky, které používá síť NETBOX (Cisco ME3400). Společnost AVONET, s.r.o. bude postupně provádět úpravy optické sítě zejména za účelem nabídky digitální televize. Ze strany společnosti SMART Comp. bude nutné pro realizaci zlínského projektu vybudovat a osadit redundantní POP (Cisco 7604) a MINI-POP (Cisco Catalyst 4503). Optická síť spolu s nejmodernější technologií od společnosti Cisco Systems zaručí maximální kvalitu a dostupnost pro všechny nabízené služby.

„V souvislosti s rozšiřováním našich služeb směrem k domácnostem vznikla potřeba nabízet komplexní triple play služby. Společnost SMART Comp. jsme oslovili díky již vybudované platformě pro digitální televizi. Věříme, že kompletní nabídka, tedy vysokorychlostní internet, VoIP telefon a digitální televize, zaujme naše stávající i potenciální zákazníky. Atraktivitu nabídky brzy ještě zvýší plánované uvedení služby NETBOX Videotéka a vysílání v HD kvalitě.“ uvedl Dušan Máčalík, obchodní ředitel spol. AVONET, s.r.o.

„Díky spolupráci obou firem se dostanou všichni stávající i noví partneři projektu NETBOX, včetně zákazníků AVONETu, výrazně rychleji a levněji ke kvalitním TV službám a k filmovému obsahu jako je například HBO Digital nebo Kinománie. Každý nový partner projektu zároveň nepřímo zaručuje maximální stabilitu a další rozvoj všech nabízených triple play služeb jako je například navyšování rychlostí, HD, rozšíření filmotéky, počtu vysílných programů apod.,“ řekl Marek Bukal, předseda představenstva a ředitel strategického plánování a rozvoje společnosti SMART Comp. a. s..

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Děti patří tomu, kdo je porodil?

Děti patří tomu, kdo je porodil?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

120na80.cz: 5 přírodních tipů na bolest v krku

5 přírodních tipů na bolest v krku

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem