Společnost SMART Comp. získala oprávnění šířit prostřednictvím IP technologie programy NOVA HD a NOVA Sport HD společnosti CET 21

14. 4. 2009

[Tisková zpráva] Společnost SMART Comp. získala oprávnění pro šíření programů společnosti CET 21 prostřednictvím IP sítě v České a Slovenské republice. Od dubna 2009 se tak stala jediným distributorem programů NOVA HD a NOVA Sport HD pro RRTV registrované provozovatele převzatého vysílání po kabelových systémech (včetně IPTV operátorů s registrací u RRTV)

Brno, 14. duben 2009 – Společnost SMART Comp. a. s., provozovatel metropolitní optické sítě NETBOX®, se stala jediným distributorem programů NOVA HD a NOVA Sport HD od společnosti CET 21 spol. s r.o. prostřednictvím IP technologie v České a Slovenské republice pro RRTV registrované provozovatele převzatého vysílání po kabelových systémech (včetně IPTV operátorů s registrací u RRTV). Oprávnění na poskytování těchto programů bude brzy rozšířeno i o stanice NOVA, NOVA Sport a NOVA Cinema vysílané ve standardním rozlišení. Společnost CET 21 distribuuje signál programů vyráběných ve vysokém rozlišení do sítí jednotlivých provozovatelů převzatého vysílání pouze přes optickou síť.

IP obsah bude operátorům předáván v distribučních bodech Praha – Sitel, Brno – Kovoterm, Bratislava – SIX. Rozhraní pro připojení je FastEthernet 10/100 Mb/s případně GigabitEthernet 1000 Mb/s. Pokud bude operátor vyžadovat jiné rozhraní, příkladně ASI nebo SDI, je SMART Comp. připraven tento požadavek individuálně řešit. Veškeré technologické prvky v distribuční síti budou dodány společností Cisco Systems. IP obsah bude distribuován ve formátu MPEG-4 o datovém toku až 18 Mb/s, což zajistí výrazně vyšší kvalitu než u terestrického a satelitního příjmu.

„Distribuce obsahu CET21 probíhá přes dedikovanou optickou síť, která je připojena na předávací rozhraní studia. Ve spolupráci se společností SMART Comp. se nám podařilo najít maximálně bezpečné, kvalitní a cenově přijatelné řešení ,“ uvedl Ing. Martin Rajman, ředitel projektu společnosti CET 21, s.r.o. „Jedná se o prestižní projekt, od kterého očekáváme příležitost získat a distribuovat další zajímavý televizní i VOD obsah a to nejen ve spolupráci s CET21, ale i s dalšími televizními společnostmi v České Republice“ uvedl Marek Bukal, předseda představenstva a ředitel strategického plánování a rozvoje společnosti SMART Comp. a. s.

Dostupnost
Služba bude zprovozněna během dubna 2009 pro Českou republiku a během května 2009 pro Slovenskou republiku. Podmínkou získání obsahu je písemný souhlas CET 21 s.r.o., smlouva se SMART Comp. a hrazení měsíčního poplatku společnosti SMART Comp. Společnost SMART Comp. nabízí i možnost individuálního připojení do distribuční sítě.

Cena
Operátor ponese pouze jednorázové náklady na propojení v rámci konkrétního předávacího bodu. Měsíční paušál za signál uvedených TV stanic při uzavření smlouvy na 12 měsíců činí 7000,– Kč bez DPH, při uzavření smlouvy na 24 měsíců ve výši 6000,– Kč bez DPH a u smlouvy na 36 měsíců 5000,– Kč bez DPH měsíčně.

O společnosti SMART Comp. a. s.
Společnost SMART Comp. a. s. je provozovatelem telekomunikační optické sítě NETBOX® ve městech Brno, Praha, Jihlava, Havlíčkův Brod, Olomouc, Zlín a Opava. Nabízí rychlost připojení k internetu až 100 Mb/s bez omezení stažených dat . Díky své koncepci poskytuje síť NETBOX® spolehlivou triple-play službu (internet, VoIP a IPTV). Služby NETBOX® jsou dostupné pro více než 100 000 domácností a firem. V roce 2008 oslavila společnost výročí 10 let působení na českém trhu. Více informací o společnosti SMART Comp. a. s. a nabídce služeb NETBOX® naleznete na www.netbox.cz.

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů