Snadná centrální správa a sdílení dat s diskem Gigabit NAS od Verbatimu

18. 1. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 18.1.2010 – Nový externí pevný disk Gigabit NAS (Network Attached Storage) od Verbatimu umožňuje ukládat a sdílet soubory a složky prostřednictvím počítačové sítě. Disk nabízí perfektní řešení centralizovaného ukládání dat pro domácnosti i malé kanceláře. Uživatelé Gigabit NAS mohou odlehčit pevným diskům ve svém počítači a uložit na tento sdílený disk až 1 400 filmů, 330 000 písniček, milion fotografií nebo jiná data* a zároveň k nim bezdrátově přistupovat z několika počítačů nebo digitálních přehrávačů médií (včetně PlayStation 3 a Xbox) v témže čase.

• Uložte svá data centrálně a přistupujte k nim z různých počítačů připojených do sítě.
  • Uspořádejte a přehrávejte své fotografie, hudbu a videa prostřednictvím multimediálního serveru.
  • Sledujte filmy na TV prostřednictvím digitálního přehrávače médií nebo sdílejte data se svou herní konzolí.
  • Přehrávejte svou hudbu prostřednictvím iTunes z kterékoli síťové stanice.
  • Nastavte si síťovou tiskárnu.
  • Přenášejte přes internet velký objem dat s funkcí FTP server.
  • Využívejte bohatý multimediální obsah na internetu s aplikací BitTorrent.
  • Nastavte si automatické zálohování všech počítačů připojených do sítě.

„Naším cílem je nabídnout profesionálním i domácím uživatelům disk, který pracuje podobně jako datový server. Majitelé tohoto řešení mohou centrálně spravovat svá digitální data, sledovat multimediální obsah na TV prostřednictvím digitálního přehrávače médií nebo připojit tiskárnu k USB portu a zpřístupnit ji více uživatelům,“ vysvětluje Kai Miroschnik, Business Development Manager HDD Verbatim EUMEA.

Dva hostitelské USB 2.0 konektory umožňují připojení tiskáren, dodatečných pevných disků nebo jiných úložných zařízení přímo k disku Gigabit NAS. Vysoká přenosová rychlost (prostřednictvím Gigabit LAN) umožňuje hladký přenos HD obsahu na ostatní zařízení. Díky integrovanému TwonkyMedia Serveru lze multimediální obsah disku NAS organizovat dle zvolených kritérií, např. hudbu podle alba či interpreta – data lze procházet a přehrávat s pomocí digitálního přehrávače médií, který je kompatibilní s UPnP/DLNA. Díky iTunes serveru lze centrálně sdílet hudební kolekce a přistoupit k nim prostřednictvím iTunes z kterékoli síťové stanice. Nechybí ani klient sítě torrent či FTP server.

Síť lze rychle a jednoduše nastavit a používat prostřednictvím protokolu Samba pro PC nebo prohlížeče Bonjour v počítačích Mac. Přístup k některým soukromým složkám je možné udělit pouze vybraným uživatelům. Pro jednodušší pravidelné zálohování poslouží software Nero BackItUp 4, který je rovněž součástí balení.

Disk Gigabit NAS od Verbatimu je již k dostání v obchodech v kapacitách 500 GB a 1 TB za 3929 Kč, resp. 4359 Kč (doporučená maloobchodní cena).

O společnosti Verbatim
Od roku 1969 udává Verbatim směr vývoje technologií pro uchovávání dat – od disket a magneticko-optických médií, CD a DVD formátů až po nejnovější HD média Blu-ray. Kromě toho nabízí Verbatim kvalitní produkty na poli přenosných USB klíčenek, paměťových „flash“ karet, SSD a externích pevných disků, a stejně tak i široké spektrum počítačového příslušenství. Verbatim je dceřinou společností Mitsubishi Chemical Group a těží z vynikajícího výzkumného a vývojového oddělení. Díky tomu hraje Verbatim klíčovou roli při utváření trhu s paměťovými médii. Velmi přísné kontroly kvality během výroby zajišťují vysokou kvalitu produktů společnosti Verbatim, které vítězí v mnoha mezinárodních srovnávacích testech. Společnost je světovým lídrem v oblasti optických datových nosičů. Více informací naleznete na adrese: www.verbatim-europe.com

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?