Software AG získala i v roce 2010 certifikát SWIFTReady Financial EAI

27. 8. 2010

[Tisková zpráva] Software AG získala od organizace SWIFT certifikaci nejvyšší úrovně už osmý rok v řadě. Tato certifikace, jakožto známka uznání od organizace, která se stanoví oborové standardy, názorně ukazuje, jak silné je postavení Software AG v sektoru finančních služeb. Software AG poskytuje své služby více než pěti stům finančních organizací po celém světě, v podobě řešení webMethods SWIFT jim zprostředkovává nejkomplexnější podporu pro konektivitu SWIFT a integraci jejich back-end systému.

Praha / Darmstadt 26. srpna 2010 – Software AG oznámila, že získala od Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) certifikaci nejvyšší úrovně, SWIFTReady Financial EAI (Enterprise Application Integration). Držitelem této certifikace se Software AG stala letos již poosmé v řadě.

Finanční instituce po celém světě při svém podnikání provádějí řadu kritických činností, při kterých dochází k toku a procesování finančních dat mezi těmito institucemi a různými třetími stranami. Je pro ně proto nezbytné disponovat flexibilní, přizpůsobitelnou a bezpečnou sítí k výměně takových informací. S certifikovaným řešením SWIFT je Software AG připravena finančním institucím zabezpečit integraci a propojení jejich stávajících systémů a sítě SWIFT a umožnit jim zároveň optimalizaci aktivit, jako jsou platby, transakce s cennými papíry či obligacemi a obchodní služby.

S dosavadními řešeními SWIFT měly společnosti potíže integrovat své back office aplikace s bankovními operacemi. Musely se spoléhat na křehká integrační řešení a technologie, které nebyly ani dostatečně flexibilní, ani dostatečně průhledné.

„Certifikace SWIFTReady je pro Software AG potvrzením náskoku, který máme v dodávání kvalitních řešení,“ říká Ivo Totev, člen výkonné rady Software AG. „Naši zákazníci z oboru finančních služeb se spoléhají na SWIFT jako na bezpečný a spolehlivý prostředek k výměně životně důležitých finančních informací – a to je pro nás závazek.“

„Naše řešení SWIFT navíc podporují SWIFT iniciativy našich klientů, jako je například Exception and Investigation, abychom jim pomohli vypíchnout, kde dochází ve zprocesování plateb k problémům. Už nemusí obvolávat a kontaktovat každou z bankovních institucí zapojených do transakce, náš integrační nástroj, spolu s možnostmi SWIFT Network, jim pomůže prošetřit důvody, proč platba nebyla správně realizována, docela jednoduše,“ říká Totev.

Software AG poskytuje řešení webMethods SWIFT finančním institucím po celém světě. Tato certifikovaná řešení zahrnují:

• integrovanou platformu, která slouží k přímému propojení transakcí SWIFT s podnikovými systémy,
  • podporu informačním službám SWIFT včetně SWIFTNet FIN, Fileact a Interact Services, které slouží k přímému napojení na síť SWIFT a také k bezproblémovému ustoupení od již nepodporovaných služeb SWIFT,
  • možnost připojit k síti SWIFT pomocí řešení SWIFT for Corporates jakoukoli organizaci včetně nebankovních.

„Naše řešení umožňují našim zákazníkům z oblasti finančnictví vyrovnat se s novými oborovými regulacemi, řídit rizika, snižovat náklady a zároveň zvyšovat flexibilitu v mezibankovních procesech, v oblasti plateb a transakcí s cennými papíry,“ dodává Ivo Totev.

Organizace SWIFT zavedla program certifikace SWIFTReady před deseti lety. Program slouží k certifikování aplikací třetích stran a middleware produktů, které podporují informační systémy a standardy SWIFT a dají se integrovat se sítí SWIFTNet přes rozhraní Alliance.

O společnosti IDS Scheer
IDS Scheer je součástí skupiny Software AG a je přední společností na trhu software pro řízení podnikových procesů (Business Process Management – BPM) a dalších řešení a služeb pro společnosti i veřejné organizace. Nabízí pomocí produktů řady ARIS Platform integrované, komplexní portfolio řešení pro strategii, design, implementaci a controlling podnikových procesů. Použitím vlastní metodiky ARIS Value Engineering (AVE) nabízí IDS Scheer ideální propojení mezi firemní strategií, podnikovými procesy, řešením IT a procesním controlingem.

Plná integrace IDS Scheer a Software AG je plánovaná do konce roku 2010.

O společnosti Software AG
Software AG je přední světový dodavatel řešení pro Business Process Excellence. Již 40 let přichází s inovativními řešeními, mezi nimiž je i první vysoce výkonná transakční databáze Adabas, první platforma pro analýzu podnikových procesů ARIS nebo první B2B server a na SOA založená integrační platforma webMethods.

Naše jedinečnost spočívá v tom, že nabízíme nejjednodušší a nejsnáze ovladatelná end-to-end řešení pro business process management (BPM), navíc s nejnižšími náklady na pořízení a provoz. Naše značky, špičky ve svém oboru – ARIS, webMethods, Adabas, Natural and IDS Scheer Consulting – představují jedinečné portfolio, které zahrnuje procesní strategii, navrhování, integraci a kontrolu procesů, na SOA založenou integraci a data management, implementaci procesně řízeného SAP a konzultační služby a servis v oblasti strategických procesů.

Software AG dosáhla v roce 2009 obratu 847 milionů € (IFRS, neauditováno) a má víc než 6 000 zaměstnanců, kteří poskytují servis pro víc než 10 000 společností a veřejných institucí v 70 zemích světa. Naše komplexní softwarová a servisní řešení umožňují společnostem dosahovat rychleji trvalých podnikatelských výsledků. Vedení společnosti sídlí v Německu, společnost je registrovaná na Frankfurtské burze (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW).

Software AG – Get There Faster
Podrobnější tiskové informace včetně databáze obrazových a multimediálních materiálů jsou dostupné na adrese www.softwareag­.com/press nebo www.ids-scheer.com/press.

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET