Software Smartreader od SPSS jako bonus

[Tisková zpráva] Nový software usnadní editaci a úpravu statistických údajů pro rychlejší a efektivnější rozhodování

Praha, 08. září 2009 – Společnost SPSS CR, výhradní dodavatel Predictive Analytics Software pro Českou a Slovenskou republiku, nabízí jako bezplatný bonus software Smartreader, který je určený pro všechny uživatele softwaru společnosti SPSS, ale také těm, kteří využívají pouze výsledky analýz ze softwaru od SPSS. Nová verze přínáší řadu aplikací pro snadnější úpravu a editaci údajů potřebných pro rychlé strategické rozhodování v komerčním prostředí, a také ve státní a akademické sféře. Smartreader lze použít na jakémkoliv počítači bez nutnosti předchozí instalace analytického softwaru PASW Statistics, který statistická data zpracovává a vyhodnocuje.

Smartreader zobrazuje tabulky a grafy jako interaktivní objekty, které lze dále editovat, např. pivotovat tabulky. Právě díky pivotaci získá uživatel náhled na data z různých stran a porozumí i komplexním a složitým situacím. Nový software dále umožní přehlednější zpracovávání jednotlivých objektů – rozdělení na dvě části s údaji o výstupech na jedné straně a hiearchickým stromovým přehledem na straně druhé usnadní přechod od jednoho objektu k jinému. Smartreader poskytuje také nástroje pro standardní editaci textu a struktury tabulek. Pro úpravu grafů nabízí velmi intuitivní rozhraní, které umožní jejich profesionální vzhled. Editace lze navíc uložit v podobě šablony a aplikovat je pro další objekty.

Uživatelské rozhraní softwaru Smartreader nabízí:

• přehlednou strukturu zobrazených objektů,
  • přechod mezi jednotlivými objekty kliknutím na název objektu ve stromové struktuře,
  • standardní funkce schránky Windows – kopírování, vyjmutí a vložení objektů,
  • skrytí objektu v hlavním okně bez nutnosti jaho vymazání,
  • stardardní úpravy tabulek včetně šablon,
  • pivotaci tabulek,
  • úpravy grafů včetně šablon (u grafu vytvořeného pomocí Graphboard s nastavenou vlastností animace lze tyto po rozkliknutí spustit),
  • vytvoření nového grafu z tabulky,
  • vložení textových polí a obrázků,
  • přímý tisk výstupů.

„Téměř každá firma nebo instituce se v dnešní době potýká s problémem velkého množstí dat či informací. Z hlediska strategického rozhodování je proto nutné, aby se výsledky analýz dostaly v odpovídající době do správných rukou, a aby tyto umožnily ucelený pohled na situaci. Funkce softwaru Smartreader tento proces výrazně usnadní“, říká Jan Řehák, ředitel a jednatel SPSS CR.

Více informací a možnost stažení softwaru Smartreader bez nutnosti autorizace naleznete na http://www.spss­.cz/sw_smartre­ader.htm

O společnosti SPSS CR
SPSS CR, spol. s r.o., je výhradním dodavatelem softwaru společnosti SPSS a poskytovatelem analytických, statistických a dataminingových služeb v České i Slovenské republice. Společnost je součástí mezinárodní sítě SPSS Inc., která působí ve více než 60 pobočkách na celém světě. Společnost SPSS CR byla založena v roce 1998 a poskytuje široké portfolio programů PASW zaměřených na statistické analýzy, business intelligence, data mining, na analýzy v marketingu, sběr údajů a prezentaci výsledků. Centrum výuky poskytuje školení v oblasti statistiky. Více informací naleznete na www.spss.cz.

O softwaru PASW
Predictive Analytics Software (PASW) je souborem nástrojů, které vyvíjí SPSS Inc. Používá se v komerčních, státních i akademických organizacích na celém světě. Pomáhá řídit obchodní aktivity a podporuje efektivní rozhodnutí, která snižují marketingové náklady, posilují loajalitu klientů, zvyšují možnosti cross-/up-sellingu nebo přispívají k odhalení podvodných aktivit v chování zákazníků. Používá se také v procesech odhalování podvodů a trestných činů i při prevenci v těchto oblastech.