SOITRON kupuje ClarioNet a dokončil fúzi se společností Caiacom

[Tisková zpráva] Slovenský systémový integrátor SOITRON posiluje svou pozici na českém trhu informačních technologií koupí technologické společnosti ClarioNet. Během posledních dvanácti měsíců je to v pořadí již druhá akvizice. Loni SOITRON koupil společnost Caiacom, která posílila působení firmy v oblasti IP telefonie a kontaktních center. Firma Caiacom je nyní plně integrována do holdingové struktury nadnárodní společnosti SOITRON.

PRAHA, 11. května 2009 – Slovenská společnost SOITRON, a. s., která v Česku působí prostřednictvím dceřiné společnosti SOITRON CZ, s. r. o., odstartovala proces akvizice české firmy ClarioNet, s. r. o., která působí na tuzemském a slovenském trhu v oblasti správy IT infrastruktury, síťové bezpečnosti a identity managementu. Odkoupením vlastnických podílů tak nadnárodní společnost SOITRON, a. s., doplňuje a rozšiřuje svoje portfolio produktů a služeb a rovněž tím potvrzuje ohlašovanou technologickou a obchodní expanzi.

Česko-slovenská skupina SOITRON působí v oblasti systémové integrace a správy IT infrastruktury. Po fúzi bude technologická skupina zaměstnávat v obou zemích přes 800 pracovníků. Konsolidovaný roční obrat skupiny SOITRON činí zhruba 1 miliardu korun. „Naším cílem je nabízet komplexní řešení s vysokou přidanou hodnotou. Začleněním ClarioNetu do skupiny SOITRON obohacujeme naše produktové portfolio. Rozšiřujeme tím naše řady o další profesionály s rozsáhlým know-how a bohatými zkušenostmi z projektů na českém i slovenském trhu,“ řekl Marián Skákala, člen představenstva slovenské společnosti SOITRON.

Martin Půlpán, ředitel českého zastoupení společnosti SOITRON, dodal: „Dlouhodobým cílem je posílit pozici SOITRONu v Česku natolik, abychom se stali předním systémovým integrátorem ve středoevropském regionu. Realizovaná akvizice je dalším krokem, který má k tomuto cíli přispět.“

Michael Rostock, partner poradenské společnosti VICF, která ClarioNet celou transakcí provázela, akvizici komentoval takto: „Úspěšný prodej ClarioNetu zároveň ukazuje, že trh fúzí a akvizic je živý a diskuse o poklesu zájmu jsou nepodložené. Spojením aktivit SOITRONu se znalostní základnou a referencemi ClarioNetu vzniká, jestli ne největší, tak rozhodně silný systémový integrátor s federálním zázemím.“

SOITRON dokončil fúzi se společností Caiacom
Slovenský systémový integrátor SOITRON, a. s., rovněž dokončil fúzi s českou společností Caiacom, s. r. o., která poskytuje služby v oblasti budování systémů center péče o zákazníky – call center. Společnost SOITRON, a. s., koupila firmu Caiacom loni v květnu. Firma Caiacom je nyní plně integrována do holdingové struktury této nadnárodní společnosti.

V návaznosti na dokončení fúze změnila společnost SOITRON CZ, s. r. o., své sídlo. Přestěhovala svou pražskou kancelář do nových moderních prostor, které se nacházejí na adrese Sazečská 12 v Praze 10. Zároveň se změnou sídla společnosti se mění též fakturační adresa.

Nová adresa českého zastoupení společnosti SOITRON:
SOITRON CZ, s. r. o.,
Sazečská 645/12
108 00 Praha 10-Malešice
telefon: +420 266 199 922
fax: +420 283 890 785

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Test Philips 24PFS5231 s Bluetooth repro

Test Philips 24PFS5231 s Bluetooth repro

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu