SONICWALL BRZDÍ ZÁPLAVU SPAMOVÝCH ZPRÁV O NEDORUČITELNOSTI E-MAILU

2. 7. 2008

[Tisková zpráva] V řešení Email Security 6.2 je implementováno ověřování adres vrácených zpráv, aby byla zaručena legitimita přijímaných e-mailů

SUNNYVALE, Kalifornie – 1. července 2008 — Společnost SonicWALL, Inc. (NASDAQ: SNWL), přední dodavatel infrastruktury pro zabezpečení sítí, oznámila řešení SonicWALL Email Security 6.2 s podporou specifikace Bounce-Address-Tag Validation (BATV) pro boj s nárůstem fingovaných vrácených zpráv o nedoručitelnosti e-mailu (NDR). S aktivním mechanismem BATV dokáže produkt rozlišit legitimní zprávy NDR od spamových zpráv NDR a přerušit spojení se spamovým serverem.

NDR spam je dalším případem spamu, který napodobuje jinak užitečnou funkci e mailových serverů – vracení zpráv, které se nepodaří doručit do cílové schránky. Systém s implementovaným mechanismem BATV označuje každou odchozí zprávu soukromým klíčem, což probíhá z pohledu odesílatele naprosto transparentně. V příchozích zprávách NDR je potom kontrolována přítomnost těchto značek, aby byla ověřena platnost příchozích NDR e-mailů a legitimní zprávy o nedoručitelnosti e mailu byly doručeny příslušnému příjemci. Protože řešení SonicWALL Email Security dokáže zpracovávat příchozí i odchozí e-maily na stejném systému, vlastní implementace mechanismu BATV může být z pohledu zákazníka a koncových uživatelů systému naprosto skrytá.

„Přes 90 procent e-mailových zpráv, které naši zákazníci dostávají, tvoří spam, phishing, viry nebo zprávy porušující zásady – jednoduše odpad,“ řekl Andrew Klein, manažer produktů pro zabezpečení e-mailu, SonicWALL. „Skutečným řešením NDR spamu je nejen blokovat neplatné zprávy a umožnit doručení legitimních, ale také zajistit jednoduchost procesu pro správce. S produktem Email Security 6.2 nemusí administrátoři psát, spravovat a aktualizovat nesčíslné zásady a pravidla pro NDR spam. BATV je snadná a efektivní metoda zjišťování a vyřazování falešných NDR zpráv s minimálními režijními nároky a bez pracnější správy.“

Další funkce produktu SonicWALL Email Security 6.2:

• Vyšší efektivita v mezinárodním prostředí díky zdokonaleným funkcím pro zjišťování jazyků. SonicWALL Email Security je díky tomu schopen správně určit jazyk e-mailové zprávy bez ohledu na triky používané spammerem nebo jeho snahu zneužít různé znakové sady. Nově je v této verzi podporována holandština, francouzština a švédština.
  • Zdokonalené monitorování výkonu, které umožňuje administrátorům vizuálně sledovat výkonové charakteristiky systému SonicWALL Email Security.
  • Zjednodušené licencování — SonicWALL odstranil uživatelská pásma, takže si nyní zákazník může pro svou organizaci vybrat jakékoli zařízení nebo softwarový systém SonicWALL Email Security. Služby předplatného lze podle potřeby nakoupit a přidávat v balíčcích po 25, 50, 100, 250, 500, 750, 1000, 2000, 5000 a 5000+ uživatelích.

Další informace najdete na webové adrese http://www.so­nicwall.com/.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET