SonicWall nabízí komplexní diskové řešení zálohování a obnovení dat

25. 3. 2009

[Tisková zpráva] SonicWALL reaguje na poptávku malých a středních firem atraktivními řešeními na ochranu důležitých dat, aplikací a systémů

SUNNYVALE, Kalifornie – 24. března 2009 — Společnost SonicWALL, Inc. (NASDAQ: SNWL), přední poskytovatel technologií zabezpečení sítí, oznámila produkt SonicWALL® Continuous Data Protection (CDP), který nabízí malým a středním firmám ucelené, nepřetržité řešení diskového zálohování a obnovení na ochranu důležitých firemních dat, aplikací a systémů. V době, kdy se malé a střední firmy snaží dosáhnout větší produktivity se svými stávajícími zdroji a klesajícími rozpočty, čelí regulačním požadavkům a stoupající poptávce po nepřetržité dostupnosti dat, poskytuje SonicWALL CDP jedinečné, komplexní řešení ochrany dat s minimálními nároky na obsluhu.

V minulosti zálohování přes noc bohatě postačovalo. Teď ale firmy hledají flexibilnější řešení. CDP Series poskytuje flexibilní možnosti obnovení po katastrofě, automatické transparentní zálohování, jednoduchou instalaci a správu. CDP Series zachovává dostupnost několika historických verzí souborů, takže všechny servery a jejich aplikace – včetně databází Exchange, SQL a Active Directory – jsou chráněny několika verzemi z různých okamžiků.

„Nová zařízení SonicWALL CDP se drží firemní filozofie – přizpůsobují se novým požadavkům na výkon a kapacitu a nabízejí rychlé a snadné obnovení. Nové produkty s redundantními, za provozu vyměnitelnými součástkami a možností přidávat rozšiřovací disky poskytují zvýšenou flexibilitu a zabezpečení. I jejich software byl zdokonalen, takže nyní nabízí podrobnější reporty a novou funkčnost,“ říká Juan Maria Calleja, ředitel výpočetních systémů společnosti Aner Sistemas.

„Jsme vděčni společnosti Omicron Technologies za to, že nám SonicWALL CDP 110 doporučila. Po nasazení v naší síti nám umožnil snadno a efektivně chránit naše kritická podniková data,“ řekla Elisa Papa, manažerka webových a informačních technologií ve firmě Acaya Consulting.

CDP versus páskové zálohovací systémy
Lidská chyba je na vině až u 33 – 40 procent všech ztrát dat a firmy si rychle uvědomují, že pásková zálohovací řešení na rychlé tempo současných firemních prostředí nestačí. Jak se technologie zdokonalují a pásková úložná řešení zastarávají, firmy hledají technologie, které nabídnou rychlé obnovení, vynikající flexibilitu a jednodušší správu s větší spolehlivostí. Řešení SonicWALL CDP Series nabízí kapacitu až 9 TB při typické kompresi, GbE konektivitu, konfiguraci RAID 5 a součástky vyměnitelné v místě instalace. Optimálně tak vyhovuje nejnáročnějším současným požadavkům na výkon a spolehlivost.

Hlavní vlastnosti:

• Automatické transparentní zálohování: zjednodušuje správu zálohování pomocí vynucovaných zásad a automatického zálohování. Odstraňuje tak nutnost definovat okna pro zálohování.
  • Skutečně nenáročná správa: podstatně snižuje režijní náklady na správu zálohování a umožňuje pracovníkům IT soustředit se na lukrativnější IT projekty.
  • Samoobslužné obnovení: poskytuje rychlý přístup k chráněným souborům pro rychlé a jednoduché obnovení požadovaných souborů bez čekání na zásah IT nebo nutnosti znovu vytvářet ztracené soubory.
  • Flexibilní obnovení po zhroucení: nabízí možnosti zálohování dat mimo provozovnu nebo mezi dvěma provozovnami, místní archivaci nebo obnovení na systémové úrovni. Umožňuje rychlé obnovení dat, aplikací nebo celých pracovních stanic či serverů po jakémkoli narušení provozu, což vyhovuje požadavkům na kontinuitu provozu a minimalizuje dopad technických problémů na chod firmy.
  • Ochrana laptopů, desktopů a serverů: podstatně snižuje riziko ztráty dat ochranou souborů a databází (SQL, Exchange a Active Directory) vytvářených a upravovaných v reálném čase. Transparentní a nerušivá ochrana je zárukou produktivity uživatelů a provozuschopnosti serverů.

„SonicWALL dobře rozumí palčivým problémům malých a středních firem se zálohováním a především s obnovou ztracených dat,“ řekl Chris Winter, ředitel produktů CDP ve společnosti SonicWALL. „Na základě odezvy zákazníků jsme tvrdě pracovali na tom, abychom navrhli cenově dostupné, snadno použitelné řešení zálohování a obnovení bez kompromisů ve výkonu nebo spolehlivosti. Díky různým funkcím včetně zálohování na základě zásad a samoobslužného obnovení zařízení CDP Series skvěle automatizují náročné úkoly a vyžadují méně zdrojů IT pro správu.“

Zařízení SonicWALL CDP 110, 210, 5040 a 6080 jsou k dispozici za ceny přizpůsobené firmám všech velikostí.

Další informace naleznete na: http://www.so­nicwall.com/us/pro­ducts/backup_an­d_recovery.html.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů