Společnost SonicWALL uvádí novou řadu vysoce výkonných zařízení pro zabezpečení sítí

[Tisková zpráva] SUNNYVALE, Kalifornie – 11. února 2009 — Společnost SonicWALL, Inc. (NASDAQ: SNWL), přední dodavatel infrastruktury pro zabezpečení sítí, oznámila řešení bezpečného, snadno spravovatelného vzdáleného řízení přístupu pro mobilní podniky SonicWALL Aventail E-Class Secure Remote Access (SRA). Aventail E-Class SRA je postaven na výkonné platformě SonicWALL Aventail SSL VPN. Při řízení přístupu zjišťuje zabezpečení koncového bodu, chrání aplikace a připojuje oprávněné zaměstnance a obchodní partnery. Jediné zařízení obslouží až 2 000 uživatelů současně.

Firmy, které se čím dál více snaží umožnit svým zaměstnancům flexibilně pracovat z domova, na cestách i v kanceláři, musí pečlivě zvážit důsledky vytvoření široce distribuované sítě. Mají-li se uživatelé připojovat z různých míst, musí se IT manažeři vybavit bezpečnostními řešeními, která jsou schopna monitorovat, udělovat nebo odpírat přístup k síti a zároveň chránit před nejrůznějšími hrozbami.

„Trend prosazování flexibilních pracovních schémat ve firmách pokračuje,“ řekl Chris Witeck, ředitel produktového managementu společnosti SonicWALL. „Náš nejnovější přírůstek v produktové řadě SonicWALL Aventail poskytuje středně velkým firmám a velkým podnikům bezpečnostní řešení, které je vysoce škálovatelné, lze jej snadno nasadit a umožní jejich zaměstnancům pracovat, kde chtějí a kdy chtějí. Aventail E-Class SRA poskytuje oddělení IT maximální kontrolu, snižuje administrativní náklady a zvyšuje produktivitu pracovníků.“

Aventail E-Class využívá trojsložkové pojetí ochrany koncových uživatelů a sítě – zjišťování, ochrana a připojení.

Zjišťování
SonicWALL Recurring End Point Control (EPC) umožňuje administrátorům zachovat integritu sítě prostřednictvím vyhodnocování zabezpečení koncových bodů při přihlášení a potom v pravidelných intervalech. Díky možnosti nastavit pravidelné kontroly se v případě zjištění změny bezpečnostního stavu zařízení relace automaticky ukončí. Tato funkce potom vyzve uživatele, aby se znovu přihlásil. Opakované kontroly koncových bodů průběžně zajišťují integritu vzdálených zařízení a konzistentní dodržování podnikových zásad IT.

Ochrana
Zařízení SonicWALL Aventail E-Class SRA je konstruováno tak, aby je mohl nainstalovat a spravovat i začínající uživatel. Díky zjednodušené instalaci a konfiguraci zásad lze zařízení SonicWALL Aventail E-Class SRA rychle nasadit a zabezpečit síť.

Nové řešení přináší zdokonalené monitorování uživatelů a jeho konzola pro správu dává správcům do rukou podstatně lepší nástroje pro měření aktivity uživatelů, odstraňování problémů s připojením a zásadami. Možnost různými způsoby zobrazovat, filtrovat a analyzovat informace dává manažerovi hloubkovou kontrolu nad zásadami ochrany aplikací, takže je přístup umožněn pouze oprávněným zařízením.

Připojení
Po navázání spojení zajistí správce pomocí přepracovaného SonicWALL WorkPlace portálu uživatelům optimální pracovní prostředí při zachování zabezpečení. Tento portál dává manažerům IT ještě lepší kontrolu nad uspořádáním obsahu, například nad zobrazenými zástupci, soubory ke stažení, procházením intranetu a filtrováním. Díky nové možnosti použít vlastní styly a grafická rozvržení mohou správci přizpůsobit portál konkrétním komunitám nebo skupinám a jejich potřebám.

„Od akvizice společnosti Aventail před rokem se SonicWALL snaží prosadit nabídkou robustních řešení pro podnikový trh,“ řekl Michael Suby, ředitel firmy Stratecast (divize společnosti Frost & Sullivan). „Zařízení SonicWALL Aventail SRA jasně pokračuje v dědictví podnikových řešení SSL VPN Aventailu. Navíc prostřednictvím iniciativy Channel 2.0 mají vybraní obchodní partneři SonicWALLu jak produkt, tak i prostředky, jak řešit rozsáhlé a složité implementace bezpečného vzdáleného přístupu.“

Mezi další vlastnosti řady SonicWALL Aventail E-Class SRA patří:

• Širší podpora platforem: Funkčnost Connect Tunnel EPC a Advanced EPC je nyní podporována i na platformách Macintosh a Linux, což dále usnadňuje přechod z IPsec.
  • Zdokonalená autentizace: Řešení SonicWALL Aventail E-Class SRA podporují ověřování Vasco, RSA, Active Directory, LDAP, RADIUS a ACE i generování jednorázových hesel (OTP) pro dvoufaktorové ověřování.
  • Přidělování na základě zón: Umožňuje správcům rozšířit kontrolu nad nasazenými přístupovými agenty na základě klasifikace koncových bodů vzdálených uživatelů.

Další informace najdete na adrese: http://www.so­nicwall.com/.

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Root.cz: Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů