SonicWALL zaznamenala rapidní nárůst v segmentu velkých firem – díky akvizici Aventailu

[Tisková zpráva] SUNNYVALE, KALIFORNIE – 9. července 2008 – Společnost SonicWALL, Inc., přední dodavatel infrastruktury pro zabezpečení sítí, dnes slaví jednoleté výročí své expanze na trh produktů a služeb pro velké firmy. V uplynulém roce SonicWALL získal v tomto segmentu silné postavení díky akvizici společnosti Aventail, jejíž doménou je zabezpečený vzdálený přístup k aplikacím. SonicWALL také kontinuálně vytvářel komplexní portfolio produktů a řešení pro velké firmy a rozšiřoval podporu pro partnery a zákazníky.

„Potřeby malých firem začínají být identické s potřebami velkých společností, což je v současnosti náš hnací motor, proč expandovat na trhu produktů pro velké společnosti, neboť bez ohledu na velikost organizace chtějí zákazníci nákladově efektivní a snadno použitelná řešení s vynikající podporou a službami,“ říká pan Matt Medeiros, generální ředitel společnosti SonicWALL. „Ve velkých společnostech proto vidíme velkou příležitost k rozšíření naší činnosti a je to pro nás i naše partnery zajímavý trh.“

Co obsahuje portfolio produktů pro velké podniky?
Využitím produktové řady Aventail SSL VPN vyvinul SonicWALL kompletní řadu řešení sjednocené správy hrozeb (UTM) pro tzv. „enterprise“ firmy. Díky tomuto rozšíření a odlišení portfolia se SonicWALL stal poskytovatelem komplexního zabezpečení pro podniky všech velikostí. Řešení SonicWALL nyní tedy zahrnují zařízení pro zabezpečování sítí (Network Security Appliance Series), bezpečnostní řešení pro vzdálený přístup (SSL VPN) a zabezpečení elektronické pošty (E-mail Security). Vše je nabízeno prostřednictvím globálního systému společnosti SonicWALL. Mezi klíčové milníky patří:

• Uvedení řady NSA pro velké a středně velké společnosti. Tato série, konkrétně navržená pro sjednocenou správu hrozeb, zajišťuje rovnováhu mezi vícejádrovou architekturou a technologií hloubkové kontroly paketů bez zpětného sestavování (Reassembly-Free Deep Packet Inspection).
  • Integrace antiviru do řešení Aventail SSL VPN k poskytnutí lepší detekce hrozeb a ochraně aplikací na úrovni zařízení.
  • Uvedení Reassembly-Free Deep Packet Inspection V.8 pro administrátory IT, kteří tak mohou lépe kontrolovat a nahlížet do příchozí/odchozí síťové komunikace.

Nová strategie pro trh a zdokonalená podpora produktů
Kombinací prodejních schopností společnosti Aventail a sítě partnerů SonicWALLu (více než 10 tisíc v celém světě) byla stvořena nová strategie pro trh podnikových produktů. Dnes tak zákazníci dostávají to nejlepší z obou světů – prodej na úrovni, širokou podporu od expertů SonicWALLu a především snadnější komunikaci a prodej prostřednictvím velké sítě partnerů SonicWALLu.

„Při expanzi na trh velkých společností čelil SonicWALL výzvě, jak spojit model přímého prodeje Aventailu s vlastní již úspěšnou strategií prodejních kanálů,“ říká Michael Suby ze společnosti Stratecast. „Za poslední rok jsme byli svědky toho, že SonicWALL bezvýhradně stál za touto akvizicí. Převzala technologii pro velké podniky a doplnila jí své portfolio NSA produktů. Rozšířením portfolia prodávaných a podporovaných produktů tak vytvořila prostor pro své prodejní kanály a partnery.“

Speciálně při této příležitosti přemístil SonicWALL strukturu podpory produktů do vlastní organizace a obsadil ji kvalifikovanými zaměstnanci dostupnými non-stop. Společnost rovněž otevřela ve městě Tempe (Arizona) Partnerské centrum, které pod jednou střechou poskytuje partnerům podporu pro všechny aspekty prodejních kanálů, podporu produktů, marketingu a rozvíjí školení SonicWALLu.

Vše cílíme na zákazníka
SonicWALL zaznamenává čtvrtletí za čtvrtletím nárůst prodeje svých výrobků E-Class, SSL VPN a série NSA, a to právě díky svému velkému úsilí na trhu produktů pro velké společnosti. Společnost získala nové zákazníky po celém světě v různých odvětvích, především v segmentu vzdělávání, finančních služeb a ve státním sektoru.

Více informací o řešeních společnosti SonicWALL poskytovaných podnikům je k dispozici na internetové adrese www.sonicwall.com.