Sousedé.cz jsou i aktuálním zdrojem informací o dění a občanské vybavenosti v okolí vašeho bydliště

[Tisková zpráva] Praha, 30. září 2010 – Internetový projekt Sousedé.cz, který je místem ke komunikaci lidí, kteří spolu bydlí, nabízí svým uživatelům vedle této hlavní funkce i řadu dalších funkcí a informací. Jednou z nich jsou aktuální informace o dění a sociální/občanské vybavenosti v lokalitě bydliště konkrétního uživatele, nebo např. místa kam se daný uživatel hodlá přestěhovat.

Uvažujete-li tedy např. o stěhování do jiného města, čtvrti či ulice a jen velmi obtížně hledáte a sháníte informace o sociální a občanské vybavenosti v dané lokalitě, není nic jednoduššího než se zaregistrovat na Sousedé.cz. Poté co si zde založíte svůj profil, tak doslova za pár minut získáte na jednom centrálním místě informace o úřadech, poštách, školách, zdravotnických zařízeních, ochodech apod. z okolí vašeho bydliště nebo místa, kam se hodláte přestěhovat.

Vedle informací o sociální vybavenosti vám díky vyplnění místa vašeho bydliště Sousedé.cz ukáží také co se u vás děje za kulturní či sportovní akce, kam můžete např. vyrazit na výlet nebo si můžete přečíst regionální zprávy právě z vaší lokality a regionu. Veškeré tyto informace se zobrazují automaticky každému registrovanému uživatel na Sousedé.cz. Vždy aktuálně na jednom místě automaticky ihned po jeho přihlášení.

„Naši uživatelé velmi kladně hodnotí dostupnost lokálních informací o sociální a občanské vybavenosti v místě jejich bydliště, které se jim zobrazují automaticky po jejich registraci v systému Sousedé.cz,“ doplňuje Petr Tomek, spolutvůrce a vedoucí projektu Sousedé.cz.

O projektu Sousedé.cz
K vytvoření vlastního komunikačního prostoru a sousedského společenství není třeba investovat do založení a správy vlastní webové stránky. Projekt Sousedé.cz provozuje společnost Turistika.cz, s.r.o., která má za sebou realizaci několika dalších úspěšných internetových projektů. Jedna registrace je platná pro všechny webové stránky: Akce.cz, Sousedé.cz, Spoluhraci.cz, Turistika.cz.

Sousedé.cz jsou místem pro lidi, kteří spolu bydlí a mají společné zájmy nebo problémy, chtějí se vzájemně informovat a společně problémy řešit, domlouvat se a organizovat. V sousedském společenství se správci nemovitostí, sousedé a nájemníci mohou vzájemně snadno a efektivně informovat a domlouvat o důležitých věcech či sdílet názory. Využívat k tomu lze nástěnku, kalendář akcí, fotogalerii, dokumenty, ankety pro hlasování včetně automatického přepočítávání hlasů na podíly, články, plánovač či diskusní fórum.