Soutěž Diplomová práce roku zná své vítěze

[Tisková zpráva] Finálové kolo soutěže Diplomová práce roku 2009 proběhlo na akademické půdě Univerzity Hradec Králové.

17. 9. 2009 se do Hradce Králové sjelo třicet finalistů soutěže Diplomová práce roku. Čerstvé absolventy z patnácti vysokých škol z České i Slovenské republiky čekalo finálové kolo soutěže a její slavnostní vyhlášení. Akci hostila akademická půda Univerzity Hradec Králové. Finálové kolo soutěže probíhalo v pěti soutěžních kategoriích. Každý z finalistů svou práci prezentoval před odbornou komisí složenou z lektorů vysokých škol a zástupců komerčních organizací.

Ve čtvrtém ročníku soutěže Diplomová práce roku 2009 se na prvních místech umístili:

1. V kategorii Cloud computing, virtualizace, integrovaná prostředí a nástroje pro vývojáře, mobilní aplikace, operační systémy, matematické úlohy a algoritmy
    Ing. Petr Pospíchal.
  2. V kategorii IT technologie v energetice a veřejné správě (metodiky hodnocení, aplikace, průzkumy a rozbory, zkušenosti, předpovědi a modely)
    Ing. Kryštof Dibusz.
  3. V kategorii Informační systémy ve zdravotnictví
    Ing. Lukáš Zich.
  4. V kategorii Databázové stroje a aplikace, informační bezpečnost a standardy řízení vývoje systémů
    Ing. Tomáš Černý.
  5. V kategorii Podnikové informační systémy, ostatní IT práce
    Ing. Pavel Mikula.

Členové hodnotící komise se při vyhlášení shodli na tom, že úroveň prací byla v letošním ročníku na vynikající úrovni, práce byly hodně prakticky orientovány. Jak uvedl Ing. Petr Kuchař z vyhlašovatelské ABRA Software a.s., práce se za poslední roky odklání od rešeršního typu, jsou více konkrétně zaměřené a velmi často řeší komerčně využitelná témata. To potvrzuje i průzkum provedený (společností United Software Services s.r.o.) na všech finalistech tohoto ročníku, kde sami finalisté hodnotí své práce z 86% jako velmi dobře využitelné v komerční praxi. Stejně tak uvedl čerstvý absolvent ČVUT FEL, vítěz kategorie Podnikové informační systémy, Ing. Pavel Mikula, že na rozdíl od běžného schématu, kdy diplomová práce řeší teoretický problém a pak hledá jeho uplatnění v praxi, je ta jeho vytvořena přesně opačným postupem. Řeší zcela praktický problém a využívá k tomu teoretických poznatků.

Projekt Diplomová práce roku má za cíl podporu vysokého školství a zvýšení prestiže oboru informačních technologií v ČR a SR. Její vyhlašovatelé, společnosti ABRA Software a sdružení Česká společnost pro systémovou integraci letošní ročník hodnotí jako velmi úspěšný, s velkou účastí vysokých škol a studentů. Při slavnostním vyhlášení se studenti měli možnost setkat s významnými osobnostmi hradeckého regionu, garanty vysokých škol, s odbornými garanty ze sdružení SPIS a CACIO a zástupci komerčních organizací.

Informace o společnosti ABRA Software, a.s.
ABRA Software a.s. je členem skupiny United Software a.s.
Patří k největším českým producentům podnikových informačních systémů s ročním obratem 145 mil. Kč. V současné době registruje v České republice a na Slovensku více než 15.000 aktivních licencovaných subjektů. Disponuje širokou sítí více jak 100 poboček a partnerů, kteří skýtají záruku profesionálních služeb. Základ řešení pro firmy všech velikostí tvoří řada moderních informačních systémů ABRA Gx, které lze upravit podle potřeb a požadavků zákazníka. ABRA Software a.s. jako první v oboru prošla již v roce 1996 certifikací ISO 9001. Jejím heslem je: „Méně kravat, více práce“.

United Software Services s.r.o. je servisní organizací skupiny United Software a.s.

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru