Soutěž o nejlepší elektronický výukový materiál pro Microsoft Class Server ve školním roce 2004 - 20

8. 3. 2005

Soutěž o nejlepší elektronický výukový materiál pro Microsoft Class Server ve školním roce 2004 – 2005

Praha, 7. března 2005 – Společnosti AutoCont On Line a Microsoft vyhlašují soutěž o nejlepší elektronický výukový materiál pro Microsoft Class Server ve školním roce 2004 – 2005. Soutěž má za cíl podpořit aktivitu a zájem škol o prezentaci svých činností v oblasti tvorby a využívání elektronických výukových materiálů v rámci výuky a samostudia žáků. Soutěže se mohou zúčastnit všechny základní školy, střední školy a učiliště se sídlem na celém území České republiky.

Obecným zadáním soutěže je tvorba výukového obsahu vhodného pro využití v aplikaci Microsoft Class Server učiteli a studenty, včetně metodické příručky konkrétního využití materiálu ve výuce. Tato metodická příručka musí obsahovat konkrétní a prakticky ověřený postup, jakým je možné navržený výukový materiál zakomponovat do výuky či samostudia žáků.

Zájemci o účast v soutěži se mohou přihlásit na internetové adrese www.classserver­.cz nejpozději do 18. března. Na vyhotovení soutěžního materiálu budou mít čas do 11. května 2005 – poté jejich práce zhodnotí odborná porota a 20. května 2005 se bude konat slavnostní vyhlášení. Na něm budou vyhlášeny vítězné práce a předána řada věcných i finančních cen.

Soutěž vyhlašují společnosti Microsoft a AutoCont On Line. Mezi hlavní partnery soutěže pak patří společnosti Terasoft, LANGMaster international a BSP Multimedia. Soutěžící mohou pro tvorbu soutěžních materiálu využít též projektu www.classserver­.cz – ten zdarma nabízí vytvoření virtuální školy v rámci hostovaného řešení produktu Microsoft Class Server 3.0 v prostředí Školské sítě. Projekt „Class Server pro školy“ byl spuštěn 1. října 2004 ve spoluprácí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a společností Microsoft a AutoCont On Line.

V průběhu pilotního provozu projektu „Class Server pro školy“ mohou zájemci z řad školské veřejnosti využívat jednotlivé služby projektu zcela bezplatně, a to včetně používání elektronického výukového obsahu, dodaného řadou nejznámnějších českých výrobců a poskytovatelů výukového software. Soutěž o nejlepší elektronický výukový materiál pro Microsoft Class Server ve školním roce 2004 – 2005 je jednou z doprovodných aktivit projektu.

O AutoContu On Line
Společnost AutoCont On Line, a.s. je jednou z předních českých společností v oblasti systémové integrace a řízení výstavby a provozu velkých informačních a komunikačních projektů. Byla založena v roce 2001 v souvislosti s obchodní veřejnou soutěží na dodavatele informační a komunikační infrastruktury projektu Internet do škol vyhlášeným ministerstvem školství. Coby vítěz veřejného výběrového řízení spolu se společností ČESKÝ TELECOM, a.s. tento projekt v letech 2001–2005 realizuje.

Poslání společnosti Microsoft
Posláním společnosti Microsoft je umožnit lidem a organizacím v České republice zcela naplnit jejich potenciál podněcující rozvoj vzdělané a prosperující znalostní společnosti, a to prostřednictvím špičkového software, který s využitím umu českých odborníků vytváří bezpečné a důvěryhodné prostředí pro své uplatnění ve všech oborech a lidských činnostech.

www.classserver­.cz – stránky projektu „Class Server pro školy“
www.microsoft­.com/cze – stránky společnosti Microsoft, s.r.o.
www.indos.cz – stránky projektu Internet do škol

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat