Soutěž o nejlepší fotbalový Doodle má už i českého finalistu. Vítězné sváteční logo bude zobrazené na domovské stránce českého Google.

11. 6. 2010

[Tisková zpráva] Národním vítězem soutěže Barevný svět Google s titulem „Miluji fotbal“ se stal sedmnáctiletý Lukáš Dostálek z Jablonce nad Nisou. Jeho vítězný fotbalový Doodle se na domovské stránce českého Googlu objeví v pondělí 14. června a čeští uživatelé ho budou moci shlédnout po dobu 24 hodin.

Do soutěže bylo osloveno více než tisíc škol z celé České republiky. Mladí školáci měli za úkol vytvořit Doodle, tj. sváteční logo Google na téma „Miluji fotbal“ a svůj výtvarný návrh doplnit krátkým popisem vysvětlujícím výběr svého motivu.

Jednotlivé návrhy byly hodnoceny dle výtvarného a tvůrčího hlediska, a také podle toho, jakým způsobem soutěžící vyjádřili svou lásku k fotbalu v názvu i v popisu svého díla. Tým českého Googlu vybral ze všech příchozích návrhů deset nejlepších log. Ty postoupily do národního finále, kde o vítězi pro Českou republiku rozhodovala svým hlasováním veřejnost.

Lukáš se stal národním vítězem a má šanci vyhrát pro svou rodinu výlet do Jihoafrické republiky. Je totiž automaticky zařazen do mezinárodní soutěže o nejlepší fotbalový Doodle, v rámci které budou o vítězi rozhodovat lidé z celého světa.

Nejlepší Doodle bude vybrán v červenci 2010 ze 17 národních finalistů. Nejlepší logo se posléze zobrazí po dobu 24 hodin na domovských stránkách Google všech zemí, které se soutěže zúčastnily. Výherce i autor druhého nejlepšího návrhu budou obdarováni zajímavými cenami.

„Možnost oslovit děti ze 17 zemí celého světa, kteří ve svých Doodle vyjádřily svou lásku k fotbalu, byl pro nás obrovský zážitek. V některých zemích jsme dětem dali úplně první příležitost vytvořit vlastní Doodle. Obdrželi jsme skutečně úchvatné návrhy a už se těšíme, až uvidíme výsledky celosvětového kola,“ řekl Anat S. Amir, šéf marketingového oddělení Google v Jihoafrické republice.

Více informací najdete na www.google.cz/i­lovefootball

O Google Doodle
S úpravami loga Google začal v roce 1999 webmaster společnosti Dennis Hwang, jehož práci mohou vidět miliony lidí po celém světě na domovské stránce Google. Devětadvacetiletý Hwang tyto motivy pojmenoval „Doodles“ a ty se záhy staly sledovanými po celém světě, přičemž motivy často reagují na aktuální výročí, události nebo svátky. Galerii Google Doodle najdete na adrese http://www.go­ogle.com/holi­daylogos.html.

O společnosti Google Inc.
Inovativní vyhledávací technologie společnosti Google umožňují každodenní přístup k informacím milionům lidí po celém světě. Google založili v roce 1998 Larry Page a Sergey Brin, dva studenti univerzity ve Stanfordu, a dnes má přední postavení na všech hlavních globálních trzích. Model cílené reklamy, který Google nabízí svým zákazníkům, poskytuje firmám všech velikostí měřitelné výsledky a zároveň rozšiřuje možnosti internetu pro samotné uživatele. Centrála společnosti Google se nachází v americkém Silicon Valley, jednotlivé pobočky pak na různých místech Ameriky, Evropy a Asie. Více informací najdete vždy na www.google.com.

Google Česká republika
Česká pobočka Googlu byla založena v říjnu 2006, nyní dosáhla s partnerem Centrum Holdings 35,4% podílu na trhu vyhledávání (Navrcholu.cz, prosinec 2009). Google od otevření pobočky uvedl na český trh více než 50 lokalizovaných služeb pro české uživatele, a to včetně produktů jako Mapy Google, online kancelář Dokumenty Google, Kalendář Google, Překladač Google, video portál YouTube, prohlížeč Google Chrome nebo operační systém Android. Malé, střední i velké firmy v České republice mají možnost využít online reklamu v rámci vyhledávání a obsahové sítě (Google AdWords) nebo monetizovat svůj vlastní obsah v rámci služby Google AdSense).

Využít též mohou analytické nástroje pro plánování a měření kampaní: Google Analytics, Google Trends, Statistiky vyhledávání Google, Ad Planner, případně nástroj pro tvorbu grafických kampaní (Display Ad Builder).

Společnost Google Česká republika uzavřela desítky lokálních partnerství s klíčovými hráči na trhu v různých oblastech (média, korporátní sektor, enterprise, neziskový sektor atd.) V obchodní oblasti (prodej reklamy ve vyhledávání i v obsahové síti) Google úzce spolupracuje s celou řadou mediálních i internetových agentur v České republice, primárně však s držiteli certifikace Google Certified Company. Více informací na www.googleblog.cz nebo media centru pro české novináře http://sites.pres­satgoogle.com/cz

Technická podpora pro české uživatele
Pro více informací o produktech Google mohou čeští uživatelé kontaktovat komunitu laiků, vývojářů a IT pracovníků na portálu GUG.cz. Jde o externí projekt, který kromě technické podpory ve spolupráci s inženýry z Googlu, nabízí i širokou škálu novinek, diskusních fór a odborných přednášek

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?