Soutěž o nejlepší hosting zná vítěze

25. 11. 2009

[Tisková zpráva] Soutěž o nejlepší hosting tohoto roku TOP HOSTINGY 2009 našla vítěze. Nejlepšími webhostingy byly porotou vyhlášeny programy společností ONEbit.cz, HOSTING90, Hosting 51 a IGNUM. V hlasování veřejnosti uspěl Český hosting, FORPSI a Active24.

Dlouho očekávané výsledky soutěže TOP HOSTINGY 2009 jsou konečně známé. Vítězů je hned několik – v každé kategorii vyhrála jiná firma. Mezi programy v kategorii PHP + MySQL porotci vybrali jako nejlepší program WEB-PROFI od společnosti ONEbit.cz. „Technicky je WEB-PROFI schopná hostingová služba s vysokou dostupností a výkonem. Navíc za velmi rozumnou cenu,“ okomentoval volbu porotce a šéfredaktor serveru Root.cz Petr Krčmář. Na druhém místě se umístila společnost IGNUM s programem Medium, na třetím pak Hosting90 se stejnojmenným tarifem.

Kategorie Ostatní technologie byla určena programům, které podporují i jiné technologie než PHP. Na prvním místě se v ní umístil HOSTING90 s tarifem HOSTING90 PLUS. Porotce a šéfredaktor webu Živě.cz David Polesný ocenil zejména poměr ceny a vlastností webhostingu. „Jde o atraktivní nabídku levného hostingu, která nabízí solidní technické i administrační zázemí a nadstandardní prostor,“ uvedl. Na druhém místě porotci zvolili program Normal hosting od společnosti Forpsi, třetí místo pak obsadila firma WEB4ce s tarifem Klasik.

V kategorii virtuálních serverů porotci vybírali zvlášť mezi hostingy na platformách Linux a Windows. Proto se v kategoriích vyhlásila pouze první dvě místa. Mezi programy na Linuxu byl jako nejlepší vybrán tarif VPS Na rozjezd od společnosti Hosting 51, za ním se umístil Angel-hosting s programem VPS Hosting. „U Hostingu 51 oceňuji cenově dostupnou nabídku a rychlý server, Angel-hosting zase za slušnou cenu nabízí vynikající technické parametry, přehlednou administraci a systém záloh,“ popsal kvality webhostingů porotce Aleš Janda, který provozuje monitoring-serverů.cz

V případě hostingů na platformě Windows porotci vybrali jako nejlepší hosting IGNUM: Hyper -V VDS ve variantě Expert. „Jde o kvalitní nabídku VPS s výbornými technickými parametry, za které se vyplatí připlatit,“ okomentoval výběr David Polesný. Za ním se umístil ASPone s programem Hyper-V-Developer. Aleš Janda ocenil zejména jeho cenu, rychlé zřízení serveru a možnosti kontaktu.

Porotci udělili i zvláštní cenu. Získal ji Angel-hosting za vynikající administrační rozhraní. „Angel- hosting nabízí unikátní vlastní technologii administrace, která před uživatelem skrývá technické detaily a přesto nabízí vynikající možnosti nastavení,“ okomentoval cenu Lukáš Nevosád.

Nejoblíbenější hosting volila také veřejnost. Ta si v kategorii PHP + MySQL vybrala za vítěze Český hosting se stejnojmenným programem. V kategorii ostatní technologie zvítězilo Forpsi (program Normal hosting OEM s OS Windows), stejně jako v kategorii virtuálních serverů (VPS Profi). Na dalších místech se v kategorii PHP + MySQL umístil ONEbit.cz (Web Profi) a Active 24 (Konfigurátor), v kategorii ostatní technologie se na druhé a třetí místo dostal Active 24 (Konfigurátor) a Czechia (.NET 2008). Stejně dopadlo hlasování v kategorii virtuálních serverů, druhé místo obsadil Active 24 s programem Business 10 a Czechia s VPS na Windows. Celkem v soutěži hlasovalo přes 2 800 účastíků.

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Udávání a účtenková loterie, hloupá komedie

Udávání a účtenková loterie, hloupá komedie

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon