Španělská společnost RENFE si vybrala Alcatel za dodavatele

17. 6. 2004

Španělská společnost RENFE si vybrala Alcatel za dodavatele nového řešení pro směrování vlaků a přenosovou síť pro železniční trať Sevilla-Huelva

Paříž, 15. června 2004 – Společnost Alcatel (Paříž: CGEP.PA a NYSE: ALA) oznámila, že vybaví železniční trať Sevilla – Huelva ve Španělsku zabezpečovacím a řídícím systémem. Zakázka zadaná španělskou společností RENFE má hodnotu 11,8 milionů EUR, projekt má být dokončen v roce 2006. Instalace zajistí lepší výkon, zabezpečení a ochranu železničního provozu na 104 km dlouhé trati.

Společnost Alcatel zajistí vývoj kompletního řešení pro bezpečné a kontrolované směrování vlaků, včetněprojektu, dodávky, instalace a uvedení do provozu osmi elektronických stavědel, jednokolejových automatických bloků a centralizovaných systémů řízení provozu, elektronických počítačů náprav, vyhýbek, kolejových obvodů a souvisejících stavebních prací.

Společnost Alcatel použije své moderní modulární elektronické zabezpečovací řešení, Alcatel LockTrac (L90 5). Systém NetTrac (CTC 1000) umožní centralizované řízení provozu z nádraží Sevilla-Santa Justa pro všechny železniční stanice mezi městy Sevilla a Huelva. Společnost Alcatel rovněž dodá digitální optickou síť pro přenos hlasu a dat mezi všemi pracovišti, a zajistí tak spolehlivé komunikační spojení.

Společně s více než 50letou zkušeností na španělském trhu potvrzuje tato nová zakázka vedoucí pozici Alcatelu jako dodavatele dopravních zabezpečovacích a komunikačních řešení.

O Alcatel Transport Automation Solutions

Divize dopravních automatizačních řešení společnosti Alcatel (Alcatel Transport Automation Solutions, TAS) dodává zákazníkům po celém světě systémy pro řízení vlaků, signalizaci, zabezpečovací systémy a systémy integrované železniční komunikace. Do celosvětové nabídky společnosti Alcatel pro hromadnou kolejovou dopravu patří mimo jiné systém SELTrac, špičkové řešení řízení vlaků na bázi komunikace, systém řízení vlaků AlTrac (včetně AlTrac ETCS), systém pro centrální řízení vlaků NetTrac, a LockTrac, přední světové polovodičové zabezpečovací řešení. Další informace najdete na internetové adrese: http://www.al­catel.com/tas či www.alcatel.cz/tas

O společnosti Alcatel

Společnost Alcatel poskytuje komunikační řešení umožňující provozovatelům, poskytovatelům služeb a podnikům po celém světě dodávat jejich zákazníkům či zaměstnancům hlasový, datový a multimediální obsah a služby. Alcatel si udržuje vedoucí pozici v oblasti pevných a mobilních širokopásmových sítí, aplikací a služeb a přináší tak svým zákazníkům přidanou hodnotu v oblasti širokopásmového přístupu. Společnost dosáhla v roce 2003 objemu prodeje 12,5 miliardy EUR a působí ve více než 130 zemích světa.

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO