Společnost Cegetel si vybrala společnost Nokia jako hlavního dodavatele pro svou síť UMTS

Společnost Cegetel si vybrala společnost Nokia jako hlavního dodavatele pro svou síť UMTS

Společnost Nokia dodá řešení základní paketové sítě třetí generace

Společnost Cegetel SFR, přední francouzský operátor, si vybrala společnost Nokia jako dodavatele pro svoji základní paketovou síť třetí generace. Tato volba potvrzuje odhodlání společnosti Cegetel pracovat na rozvoji technologie 3G/UMTS ve Francii, přičemž hlavním dodavatelem sítě typu UMTS pro společnost Cegetel SFR se stane společnost Nokia.

Společnosti Cegetel a Nokia spolupracují už od roku 1988 na dodávce síťových zařízení a od roku 1994 na dodávce radiokomunikační sítě GSM společnosti Cegetel.

„Těšíme se na rozšíření našich aktivit v oblasti sítí třetí generace a na to, že budeme stát v popředí rozvoje mobilních datových služeb,“ řekl Paul-Henri Ferrand, generální ředitel společnosti Nokia Networks pro oblast Francie a Severozápadní Afriky. „Velmi nás těší uzavření dohody, díky které můžeme dále spolupracovat se sítí Cegetel SFR. Společnost Nokia zaujímá silnou vedoucí pozici v oblasti řešení pro sítě GPRS a plně se věnuje rovněž další generaci systémů a služeb UMTS. Volbou společnosti Nokia se společnost Cegetel dostává jako první na francouzský trh s celou škálou nových, zdokonalených mobilních internetových služeb a aplikací.“

V červenci roku 2000 byla společnost Nokia vybrána pro dodávku základní sítě GPRS společnosti Cegetel. Nyní již obě společnosti mohou předvést možnosti řešení GPRS, jež zákazníkům společnosti Cegetel zpřístupní paketové mobilní internetové služby a jež je první sítí typu GPRS ve Francii.

Společnost Cegetel vykázala v roce 2000 obrat 5,1 miliard euro a měla více než 8 100 zaměstnanců po celé Francii. Cegetel je druhým největším francouzským poskytovatelem telekomunikačních služeb a předním novátorem v této oblasti. Tato pozice je výsledkem globální strategie společnosti, pokrývající všechny oblasti telekomunikací. V mobilní telefonii má síť SFR více než 10 milionů předplatitelů a v pevné telefonii využívá služby „7“ společnosti Cegetel 2,5 milionů účastnických linek. Na trhu firemních telekomunikací poskytuje společnost Cegetel své pevné telefonní linky, mobilní telefonii, Internet a datové služby 30 000 firemních zákazníků.

O společnosti Nokia

Nokia je přední společností v oblasti mobilních komunikací. Díky zkušenostem, inovacím a snadno ovladatelným a bezpečným řešením se tato společnost stala předním výrobcem mobilních telefonů a předním dodavatelem pevných telekomunikačních sítí a sítí založených na protokolu IP. Spojením mobility a internetu vytváří Nokia nové možnosti pro společnosti a uživatele. Akcie společnosti Nokia jsou kótovány na šesti největších světových burzách.

Další informace:

Communications Department