Společnost Epicor uvádí řešení pro sledování uhlíkové stopy

[Tisková zpráva] Systém Carbon Connect je k dispozici na bázi cloud computingu. Organizacím pomůže řídit udržitelnost jejich podnikání a sledovat uhlíkovou stopu.

Praha, 4. ledna 2011 – Společnost Epicor Software Corporation (NASDAQ: EPIC), přední dodavatel softwarových řešení pro řízení podnikových procesů, představuje řešení Epicor Carbon Connect, které funguje na bázi softwaru jako služby (SaaS, software as a service) a zákazníkům by mělo pomoci s posouzením jejich podnikání ve vztahu k udržitelnému rozvoji a produkci uhlíkové stopy.

Řešení zajišťující „úč­tování“ uhlíku umožní organizacím také vyhovět rostoucímu množství regulačních požadavků. Pomocí Epicor Carbon Connect může firma identifikovat, sledovat, řídit, auditovat, reportovat i v podobě benchmarků vyhodnocovat svoji produkci uhlíkových emisí či spotřebu energie a celkový dopad svého podnikání na životní prostředí.

Epicor Carbon Connect představuje rozšíření  ERP systému Epicor. Umožňuje spočítat očekávané emise pocházející z určité aktivity (výroba v rámci zakázky apod.) i environmentální hodnotu těchto dopadů. Řešení je součástí systému pro finanční řízení i účetního systému. Včlenění počítání emisí firmám umožní vykazovat tyto údaje regulačním institucím, v rámci public relations či marketingu a pomocí těchto hodnot také posuzovat svoji provozní efektivitu.

„Automatizované vykazování uhlíkové stopy by mělo našim zákazníkům snížit náklady na dodržování předpisů a řízení rizik,“ uvedl Matt Muldoon, viceprezident pro marketing produktů ve společnosti Epicor. Carbon Connect by měl také ukazovat měřitelné úspory vyplývající z určitých kroků a pomoci ve firmě ospravedlnit další investice do udržitelných technologií.

Stephen Stokes, viceprezident pro výzkum ve společnosti Gartner, doporučuje ve své aktuální a­nalýze „Sustainable Business Systems, Part 1: Enterprise Sustainability for the Low-Carbon Economy“ (Udržitelné podnikové systémy, část 1: Podniková udržitelnost pro nízkouhlíkovou ekonomiku), že organizace by měly právě nyní vyvinout a nasadit nástroje pro sledování svých uhlíkových emisí. Uhlík se stává novou obchodovatelnou komoditou a součástí firemních aktiv. Emise i energetickou účinnost bude třeba sledovat v rámci celých dodavatelských řetězců, mj. i kvůli cenové volatilitě (nestabilitě) uhlíkových emisí a nejistotě ohledně budoucích dodávek konvenčních forem energie.

Dostupnost

Řešení Carbon Connect bude dostupné od konce roku 2010 v rámci příští generace ERP řešení Epicor. Pro další produkty Epicor bude k dispozici jako rozšiřující aplikace.

O společnosti Epicor Software Czech

Epicor Software je předním globálním poskytovatelem softwarových řešení pro odvětví výroby, distribuce, maloobchodu, pohostinství a služeb. Svým 20 000 zákazníkům ve více jak 150 zemích poskytuje společnost Epicor integrovaná softwarová řešení pro řízení podnikových procesů, s jejichž pomocí dokážou firmy zákazníků zvyšovat efektivitu a ziskovost, konkrétně jsou to systémy podporující plánování a využití podnikových zdrojů (ERP), řízení péče o zákazníky (CRM), řízení dodavatelsko-odběratelského řetězce (SCM) a řízení operací v oblasti maloobchodu (retail). V České republice a na Slovensku působí společnost Epicor Software již 17 let. ERP řešení Epicor zde využívá přes 200 společností a s tímto softwarem pracuje více než 3 000 koncových uživatelů. Více informací naleznete na www.epicor.cz.

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Cena stejného léku se liší i o tisíce

Cena stejného léku se liší i o tisíce

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

DigiZone.cz: Velká cena v Abú Dhabí: 131 ti­síc diváků

Velká cena v Abú Dhabí: 131 ti­síc diváků