Společnost FastViewer se stane součástí skupiny Siemens Enterprise Communications

[Tisková zpráva] Prostřednictvím této akvizice se portfolio Siemens OpenScape rozšíří o inovativní nástroje pro webové konference a spolupráci

Společnost Siemens Enterprise Communications uzavřela dohodu o akvizici s firmou FastViewer, předním dodavatelem softwarových nástrojů pro spolupráci se sídlem v německém Neumarktu. Inovativní a robustní řešení, která zároveň vynikají mimořádnou cenovou dostupností a snadnou ovladatelností, rozšíří renomované porfolio pro sjednocenou komunikaci a spolupráci Siemens OpenScape. Tato iniciativa opět potvrzuje úsilí Siemens Enterprise Communications o trvalý růst a zkvalitňování služeb zákazníkům.

Společnost FastViewer, založena v roce 2006, je úspěšným dodavatelem vysoce inovativních softwarových nástrojů pro webové konference, sdílení plochy (desktop sharing) a e-spolupráci. Unikátní řešení z dílny FastViewer se vyznačuje maximální jednoduchostí instalace i používání: lze je nainstalovat na jednom serveru během jedné hodiny a umožňuje „spolupráci na jedno kliknutí“, kdy k přepínání mezi webem, chatem a víceúčastnickou videokonferencí stačí jediné stisknutí tlačítka myši. Řešení FastViewer klade minimální nároky na infrastrukturu a nevyžaduje instalaci klientských aplikací ani odstávky serveru kvůli aktualizacím. Usnadňuje tak život jak správcům systému, tak koncovým uživatelům, kteří se potřebují připojit z nezabezpečených veřejných počítačů, které umožňují pouze používání webových aplikací, které po sobě nezanechávají žádnou stopu (zero footprint). K dispozici jsou i klientské aplikace pro chytré telefony včetně iPhone a Blackberry, díky čemuž je implementace i správa řešení FastViewer jednoduchá a nákladově efektivní, s minimálními nároky na IT zdroje. Společnost FastViewer v současnosti disponuje prodejními kanály ve 12 zemích a obsluhuje více než 4000 zákazníků.

„Firmy ve stále větší míře vnímají spolupráci prostřednictvím webu, videokonferencí a mobilních zařízení jako rozhodující prvek své komunikační infrastruktury, jenž snižuje náklady a zvyšuje produktivitu zaměstnanců,“ říká Chris Hummel, marketingový ředitel Siemens Enterprise Communications. „Rozšíření portfolia o produkt společnosti FastViewer posílí naši vedoucí pozici v segmentu sjednocené komunikace a spolupráce. Jde o vysoce efektivní a snadno ovladatelnou aplikaci určenou firmám hledajícím cenově dostupné, flexibilní a robustní řešení. Tato akvizice opět potvrzuje význam, který přikládáme našemu řešení sjednocené komunikace a spolupráce založenému na otevřené architektuře, jenž co do funkčnosti, spolehlivosti a komplexní bezpečnosti nemá na trhu obdoby.“

Siemens Enterprise Communications bude řešení firmy FastViewer nabízet pod jménem OpenScape Web Collaboration jako součást aktuálně uváděné OpenScape UC Suite 2011. OpenScape UC Suite je ucelená sada nástrojů pro spolupráci, mobilitu, videokonference a další funkce, jež firmám otevírají bezpečnou a spolehlivou cestu ke zvyšování produktivity a razantnímu snižování nákladů.

„Náš produkt pro spolupráci ideálně zapadá do portfolia OpenScape od Siemens Enterprise Communications. Spojením obou portfolií vznikne dosud nejdokonalejší řešení pro komunikaci a spolupráci, založené na otevřené platformě, jež nabízí maximální flexibilitu a snadné ovládání,“ říká Steven Fursch, výkonný ředitel společnosti FastViewer. „Jako součást skupiny Siemens Enterprise Communications budeme moci využít globální dosah i rozsáhlou zákaznickou bázi a nabídnout tak naše cenově dostupné a inovativní nástroje pro spolupráci mnohem širšímu okruhu zákazníků.“

Siemens Enterprise Communications

Siemens Enterprise Communications je předním poskytovatelem komplexních řešení v oblasti firemní komunikace, zahrnujících hlasové služby, síťovou infrastrukturu i zabezpečení. Řešení založená na otevřených standardních architekturách propojují komunikační systémy s obchodními aplikacemi k zajištění maximálně efektivní spolupráce     v rámci firmy. Koncepce otevřené komunikace umožňuje zvyšovat produktivitu a snižovat náklady prostřednictvím řešení, jež se snadno instalují v existujících IT prostředích a přispívají k racionalizaci pracovních procesů. Na principu otevřené komunikace je založena i  zákaznická cesta OpenPath® zaměřená na minimalizaci rizik a efektivní implementaci sjednocené komunikace. Siemens Enterprise Communications je společným podnikem privátní investiční firmy Gores Group a koncernu Siemens a zahrnuje Siemens Enterprise Communications, Cycos a Enterasys Networks.

Další informace o společnosti Siemens Enterprise Communications a Enterasys najdete na internetových adresách www.siemens-enterprise.com nebo www.enterasys.com