Společnost Fujitsu dosáhla ve 4. čtvrtletí roku 2010 nejvyššího nárůstu prodeje mezi Top 5 světovými výrobci serverů

11. 3. 2011

[Tisková zpráva] Fujitsu se maximálně zaměřuje na požadavky svých zákazníků, vykazuje nadprůměrný růst ve svém segmentu trhu a pokračuje v úspěšné celosvětové expanzi

Praha, 8. března 2011 – Společnost Fujitsu oznamuje, že na základě výsledků nezávislého průzkumu trhu provedeného společností Gartner (zdroj: Market Share Alert: Server Shipments, Worldwide, 4Q10; Moderate Finish in 2010 for the Server Market, Heeral Kota a Errol Rasit, ID: G00210339) dosáhla ve čtvrtém čtvrtletí roku 2010 nejvyššího nárůstu prodaných zařízení mezi pěti největšími světovými výrobci serverů. Celosvětový meziroční nárůst prodejů serverů Fujitsu(1) o 12,6 % rovněž přispěl ke zvýšení podílu Fujitsu na trhu.

Také v dynamicky rostoucím segmentu trhu s x86 serverovými řešeními dosáhla společnost Fujitsu nejvyššího nárůstu prodejů mezi pěti největšími dodavateli serverů – díky meziročnímu zvýšení prodejů řady PRIMERGY o 12,5 %.(2) Průměrný růst v tomto segmentu trhu byl přitom jen 6,3 %. V oblasti EMEA dosáhl tento nárůst dokonce hodnoty 20,8 %, tedy více než čtyřikrát více, než je tomu u průměrného tržního zvýšení prodejů (4,7 %).(3)

„Jsme přesvědčení o tom, že tento aktuální nezávislý průzkum trhu potvrzuje správný směr společnosti Fujitsu, tedy zaměření na požadavky koncových zákazníků a poskytnutí vyšší dlouhodobé hodnoty,“ řekl Jens-Peter Seick, Senior Vice President Datacenter Systems společnosti Fujitsu Technology Solutions. „Ačkoliv se nadále soustředíme na zvýšení tržního podílu, základem naší strategie pro dosažení tohoto cíle není jen prosté snížení cen, které můžeme realizovat díky vysoce efektivním výrobním procesům a používaným technologiím. Zákazníkům nabízíme i nejširší portfolio doprovodných služeb či výhody celosvětového partnerského programu Fujitsu SELECT.“

(1) Meziroční nárůst prodejů serverů ve čtvrtém čtvrtletí roku 2010 ve srovnání se čtvrtým čtvrtletím roku 2009.

(2) Meziroční nárůst prodejů x86 serverů ve čtvrtém čtvrtletí roku 2010 ve srovnání se čtvrtým čtvrtletím roku 2009.

(3) Meziroční nárůst prodejů x86 serverů ve čtvrtém čtvrtletí roku 2010 ve srovnání se čtvrtým čtvrtletím roku 2009: Spojené státy americké: 178.7% vs. 6.6% průměrný růst trhu, APAC: 44.2% vs. 13.1% průměrný růst trhu, EMEA: 20.8% vs. 4.7% průměrný růst trhu, Japonsko: –4.5% vs. –7.9% průměrný růst trhu.

O Fujitsu Technology Solutions Česká republika

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do stejnojmenné di­vize, která je součástí globální  skupiny Fujitsu Limited a vznikla v roce 2008 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu-Siemens. Fujitsu Technology Solutions nabízí v České republice kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Využívá koncepci dynamických infrastruktur (cloud computing) a k jeho klientům patří jak ty největší společnosti a instituce, kterým spravuje datová centra, infrastrukturu anebo poskytuje infrastrukturu jako službu (IaaS), tak střední nebo malé firmy a jednotlivci, které obsluhuje i prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR více než 100 lidí. Další informace o Fujitsu jsou k dispozici na webu cz.fujitsu.com

O společnosti Fujitsu Limited

Společnost Fujitsu Limited (Fujitsu) je předním světovým poskytovatelem ICT řešení pro globální  trh. Jeho tým tvoří přibližně 170 000 z­aměstnanců, kteří nabízejí přímou podporu zákazníků v 70 zemích. Fujitsu poskytuje špičkové systémy a služby, nabízí vysoce spolehlivé produkty z oblasti počítačových a komunikačních řešení a vyrábí nejmodernější mikroelektronické součástky. Produkty Fujitsu vždy přinášejí nejmodernější technologie a přidanou hodnotu pro zákazníky. Sídlo společnosti Fujitsu Limited (TSE: 6702) je v Tokiu, konsolidované tržby za poslední fiskální rok, který skončil 31. března 2010, dosáhly výše 4,6 bilionu jenů (50 miliard amerických dolarů). Více informací je k dispozici na webu www.fujitsu.com

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO